Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Prosedyre for oljeskift

Til tross for konstant argument som foregår rundt om i landet, har vitenskapen bevist at ikke endrer olje hver 3000 miles er ikke bra for motoren din og kan føre til store skader. Motorolje bryter sammen under oppvarmning, og etter 3000 miles, begynner hurtig å miste sin viskositet. Når oljen slutter å smøre, begynner motoren å bygge friksjon, etterfulgt av varme og eventuelt skade. Endring av olje er enklere enn de fleste bileiere tenker og kan spare penger i det lange løp. Verktøy og materialer

Du trenger fire liter olje eller syntetisk olje, en olje filter, en kar å la oljen renne ut, en trakt, en olje filter skiftenøkkel, en skiftenøkkel og socket sett og bil ramper. Ikke noen gang jekke opp bilen og krype under det uten bruk av bukker i det minste. Biler er ustabil når den løftes på en saks jack og bør iverksettes med ekstrem forsiktighet.

Kjøp riktig størrelse oljefilter skiftenøkkel ved enten å sammenligne skiftenøkkel med det nye filteret du får eller spørrende på auto deler butikken . Kjøp riktig vekt olje til bilen din, som kan finnes i instruksjonsboken eller ved å spørre på auto deler butikken.
Komme i gang

La motoren gå i ca 10 minutter å varme opp oljen og gjøre det enklere å renne. Kjøre den opp på rampene og snu bilen av. Sett på parkeringsbremsen. Slipp panseret låsen.
P Med panseret åpent, skru av oljelokket, som vanligvis er tydelig merket og ligger på motorblokken. Gå under fronten av bilen og legg olje karet under tappepluggen, som vanligvis er plassert mot baksiden av bunnpannen. Disse pluggene er ofte funnet i ulike flekker, sjekk med din brukerhåndboken for å bekrefte sin posisjon

Fest den riktige størrelse socket og skiftenøkkel og løsne før pluggen kommer gratis og olje strømmer fritt inn i karet.. Vent til oljen er helt utladet og deretter fjerne olje filter med filter skiftenøkkel
erstatte den gamle deler

Dypp fingeren i den gamle oljen. - være forsiktig, så det er noen ganger hot - og kjøre den rundt gjengene på det nye oljefilteret. Dette vil bidra til å skape et segl når filteret er på plass. Trekk til filteret på motoren med hånden, så det er ikke behov for det å være strammere enn du kan stramme den uten hjelp av verktøy. Bytt ut oljepluggen og trekk til med skiftenøkkel.

Under panseret, plasser trakten i olje hullet hvor oljen cap var og hell den nye olje inn i motoren. Sjekk peilepinnen for å kontrollere oljenivået. Fjern trakten og erstatte olje cap.

Kjør motoren i 10 minutter og sjekk under bilen for noen tegn til lekkasjer. Hvis det er tegn på slike lekkasjer, sjekke tettheten av filteret og plugg.

Riktig resirkulere gamle motor olje, som skal plasseres i en lukket beholder, ved å bringe den til en miljøstasjon eller ditt område husstand farlig avfall.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132205.html

Previous:
Next:

oljeskift