Hva er hensikten med en bil luftfilter?

Alle biler har luftfiltre, som er et nødvendig supplement til forsvarlig drift av motoren. Det følgende er en kort beskrivelse av de mest grunnleggende formål i en bil luftfilter. Filter Utenfor Air

Hovedformålet med en automotive air filter er å filtrere og rense luften utenfor før det blir sugd inn i en bilmotor og brent sammen med brensel for å produsere forbrenning.

Protect kjøretøyets motor

Air som blir sugd inn i en bilmotor må være så ren som mulig for å unngå at motoren forurensning, og i noen tilfeller skade på motoren. Et luftfilter er den viktigste linjen i forsvaret mot å forebygge skadelige partikler fra å komme inn bilens motor. Skitne luften kan redusere motorens effektivitet og forårsake skade, et luftfilter hindrer dette
Beskytt forgasseren /Fuel Injection System

forgasseren eller innsprøytningssystemet er. ansvarlig for innsprøytning av både gass og luft inn i en motorens sylindre, en kombinasjon oftere referert til som en motor luft /brennstoffblandingen. Både forgassere og bensininnsprøytning bruke små portaler og ventiler for å fungere. Rusk eller hindringer som kommer inn disse portalene og ventiler kan forårsake alvorlig feil og /eller skader. En motor luftfilter beskytter disse delikate delene ved å filtrere innkommende luften før den går inn i en forgasser eller bensininnsprøytning.
Øk Fuel Economy

En ren, riktig installert og fungerer luftfilter øker både motorytelse og gass kjørelengde. Ved filtrering av innkommende luft i en motors, sørger et luftfilter som luft forbrent inne i en motor er så rent som mulig. Ren, tenner renset luften raskere og bedre innsiden av en motor sylinder, en hendelse som øker motorens forbrenning effektivitet, noe som forbedrer drivstofføkonomien.
Augment Forgasser /Fuel Injection Funksjon

Som luft blir sugd inn i en bilmotor, må det først passere gjennom luftfilteret før det når enten forgasseren eller innsprøytningssystem, som er ansvarlig for å kombinere inngående luft med bensin, en kombinasjon som skaper en motor luft /drivstoffblandingen . En skitten luft filter hindrer luftstrømmen og begrenser mengden av luft som når fram til forgasseren eller innsprøytningssystemet, som begge reagerer ved å redusere mengden av gass injisert inn i luften. En ren luft filter forsterker forgasser /innsprøytning funksjon ved å opprettholde en tilstrekkelig mengde luftstrøm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124487.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil