Hvordan De-trykktesting av kjølevæske system

Alltid de-trykktesting av bilens kjølesystem før du prøver å sjekke kjølevæskenivået, og legger kjølevæske eller forsøk å reparere noe på systemet. Moderne bil kjølevannsystemer arbeide under trykk for å tillate den høye temperaturen under hvilke systemet opererer, omtrent 250 grader. Siden midten av 1970-tallet bilprodusenter har brukt overflow reservoarer å inneholde overflow når det indre trykket overstiger de anbefalte PSI og blør ut en liten mengde kjølevæske. gjennom radiatoren press cap. Instruksjoner
en

Innse at en trykksatt kjølevæske system fylt med ekstremt varm kjølevæske er veldig farlig. Slippe radiator cap under disse forholdene kan føre til alvorlig personskade. Depressurizing i systemet er en funksjon av tid og temperatur. Den eneste sikre måten å trykket fra kjølesystemet er å gi nok tid for temperaturen å falle til et trygt nivå, under 100 grader.
2

Motstå fristelsen til å åpne panseret og fjern radiatorlokket så snart du stanser bilen. Slippe trykket resulterer plutselig i varm damp og kjølevann spyr over alt og skålding deg. Hvis dampen kommer ut av motorrommet, ikke engang åpne panseret til dampen forsvinner. Når det er trygt å åpne panseret og når systemet har kjølt seg ned, se deg rundt motoren for å se om du kan finne kilden til en kjølevæske lekkasje.
3

Unngå å helle eller spraye vann over utsiden av radiatoren for å fremskynde kjølingen. Kaldt vann på en varm system kan skade radiator og andre varme komponenter, ytterligere skade motordeler.
4

Test temperaturen ved forsiktig å berøre radiator cap og toppen av radiator. Når du kan godt hvile hånden på lokket og radiator toppen, er det trygt å fjerne radiator cap. Nedgangen i temperatur depressurizes systemet av seg selv. En avkjølt system er et trykkløst system.
5

Tilsett vann eller kjølevæske bare når systemet er kult. Refill overløp reservoaret, om nødvendig, til nivået markert på utsiden av reservoaret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124069.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance