Hvordan teste dine Sjokk

Sjokk er en viktig del av bilens sikkerhetssystem. Hvis de ikke fungerer som det skal, er du ikke bare får en humpete tur, er du også fare for deg selv og dine passasjerer. Ta deg tid til å teste dine støt hver 15.000 miles. Du kan gjøre disse enkle tester hjemme uten spesialverktøy. Instruksjoner
en

Bounce din støtfanger. Legge vekt på et hjørne av støtfangeren eller bil. Flytte bilen opp og ned for å simulere en bump i veien. Hvis bilen spretter mer enn en og 1/2 ganger etter at du sluttet den spretter, kan dine sjokk være behov for utskifting. Test alle fire støtdemperne på denne måten.
2

Sjekk mønsterdybden på dekkene dine. Hvis sjokk viser tegn på slitasje, kan du forvente å se kopping eller unormal slitasje på dekkene også.
3

Se på sjokk. Det bør ikke være noen tegn til oljelekkasje rundt selene. Verken bør det være noen bulker eller andre tegn til skade på den ytre overflaten av sjokkene.
4

Undersøk fester for sjokk også. Ta tak i sjokk og rist den for å teste om den er løs.
5

Pay oppmerksomhet mens du kjører din bil. Hvis bilen synes vanskeligere å håndtere, kan det være sjokkene. Dersom rattet vibrerer mye selv på en glatt veibanen, kan støt må byttes ut. Slitte støtdempere også kan gjøre bilen føler at det er drivende som din tur hjørner.
6

Bruk bremsene. Bilens front end bør ikke gå ned for mye hvis de sjokkene er i god form.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124043.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance