Hvordan erstatte de oksygen sensorer på en '93 Dodge Dakota

The oksygen sensor på en 1993 Dodge Dakota er en liten elektronisk enhet som bidrar til å kontrollere utslipp ved å sende data til en kjørecomputer som gjør det mulig å overvåke og justere drivstoff -til-luft-forhold i lastebilens brennkammer. Som med alle bildeler, vil oksygen sensor ikke vare evig, og vil til slutt må byttes ut. Du trenger
Replacement oksygen sensor
Ratchet eller 22mm fastnøkkel
22mm socket eller "oksygen sensor" socket
Anti-seize compound
Vis flere instruksjoner

1

Finn oksygen sensorer. Gjør dette ved å starte på baksiden av Dakotas eksosrøret og flytte opp mot panseret på bilen. En Dodge Dakota har to oksygen sensorer på sin eksos manifold, en rett før katalysatoren og en umiddelbart etter katalysatoren. De oksygen sensorer vil se ut fett sylindriske plugger med en wire klynge som kommer ut av tuppen.
2

Koble oksygen sensorens ledninger fra det elektriske ledningsnettet. Vær forsiktig når du drar sensorens pluggen ut av kontakten så den elektriske kontakten ikke er skadet.
3

Bruk en skiftenøkkel eller skralle og socket å løsne og skru av oksygen sensor fra eksosmanifolden . Fordi oksygen sensorer har en tendens til å feste eller "fryse" på plass, må du kanskje øve ekstra kraft for å få den løs.
4

Påfør et tynt lag med anti-seize compound til gjengene av det nye oksygensensor. Dette er for å sikre en smidig installasjon og vil også gjøre det lettere å avinstallere nedover veien.
5

Skru det nye oksygen sensor i Dakotas eksosmanifolden og bruke skiftenøkkel eller skralle og socket å stramme den ned. Når dette er gjort, plug sensorens ledninger til den elektriske kontakten, og den nye sensoren vil være klar for drift.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123866.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance