Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> bilvask >> Content

Hvordan endre gnist plugger i en 2005 4Runner

Toyota lanserte 4Runner i 1985 årsmodell. Den kompakte SUV var egentlig en Toyota pickup med et lokk som dekker sengen og baksetene installert. 2005 Toyota 4Runner var mer raffinert enn den opprinnelige versjonen, men fortsatt opprettholdt sin robusthet. Den kom standard med en 4,0-liters V-6 motor som produserte 245 hestekrefter. Det hadde også en valgfri 4,7-liters V-8 motor som produserte 270 hestekrefter. Toyota anbefaler at du bytter tennplugger på begge motorene hver 120.000 miles. Du trenger
Ratchet
Socket
Phillips skrutrekker
6-8 1FR6A11 (eller tilsvarende) tennplugger
Spark plug gap verktøyet
16-mm Plugghetter
6-tommers forlengelse
Dielektrisk fett
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
4,7-liters motor
en

Sjekk gapet mellom sentrum og jordelektroden på alle åtte 1FR6A11 (eller tilsvarende) tennpluggene med en tennplugg gap verktøyet. Denne motoren krever et gap fra 0,039 og 0,043 inches. Hvis gapet er feil, må du ikke forsøke å justere gapet, så det er ikke justerbar. Utveksling tennpluggene for riktig gapped seg.
2

Fjern de to boltene og to muttere som holder plast motordekselet til toppen av motoren. Ta av motordekselet fra motorrommet.
3

Løsne slangeklemmer på hver ende av luften boksen slange med en stjerneskrutrekker. Fjern de to boltene som holder vakuum reservoaret - den svarte boksen bak luften boksen slangen - med en skralle og socket og fjern vakuum slangene fra reservoaret. Trekk slangen og reservoaret fra motorrommet.
4

Koble ledningsnettet plugge inn i toppen av ett av coil pakker. Løsne bolten som fester spolen pakke til motoren med en skralle og socket. Trekk viklingslaget oppover med en liten vridning bevegelse for å fjerne det fra tennpluggen.
5

Ta ut tennpluggen med en 16-mm Plugghetter, en 6-tommers socket forlengelse og en skralle .
6

Stram en ny tennplugg til motoren med en 16-mm Plugghetter og en 6-tommers forlengelse. Trekk til tennpluggen til 15 fot-pounds med en momentnøkkel.
7

Sett inn en liten mengde dielektriske fett inn i gummi støvel i bunnen av spolen pakke og presse viklingslaget på gnist plugg. Lytt etter et klikk, noe som indikerer viklingslaget sitter ordentlig på tennpluggen. Trekk tennspolen bolt til 5 til 6 fot-pounds med en momentnøkkel og socket. Koble ledningsnettet tilbake til spolen pack.
8

Gjenta trinn 4 til 6 til du har erstattet alle åtte tennplugger.
9

Sett luften boksen rør og Stram slangeklemmene med en stjerneskrutrekker. Stram vakuum reservoar bolter med en skralle og socket. Installere vakuum slanger på vakuum reservoaret.
10

Sett motordeksel tilbake på toppen av motoren og trekk til de to bolter og to muttere med en skralle og socket.

4,0-liters motor
11

Sjekk gapet mellom sentrum og jordelektroder på alle seks nye 1FR6A11 (eller tilsvarende) tennplugger. Hvis gapet er ikke mellom 0.039 og 0,043 inches, utveksle tennpluggene for nye. Ikke forsøk å justere gapet på disse pluggene, så de er ikke justerbar.
12

Løsne klemmen som holder enden på lufta boksen slangen til luft boks med en stjerneskrutrekker. Trekk slangen fra luften boksen.
13

Fjern de to mutrene som holder motordekselet til motoren og trekk dekselet og luften boksen, som fortsatt er festet til dekselet, ut av motoren. Koble vakuum slangene fra luften boksen når du tar den.
14

Trekk selen plugge inn i toppen av ett av coil pakker. Fjern skruen som holder viklingslaget til motoren, med en skralle og socket, og trekk spolen av motoren, utsette tennpluggen under.
15

Fjern tennpluggen fra motoren med en 16-mm tennplugg fastnøkkel, en 6-tommers forlengelse og en skralle.
16

Stram en ny tennplugg til motoren med en 16-mm Plugghetter og en 6-tommers forlengelse. Trekk til tennpluggen til 14 fot-pounds med en momentnøkkel.
17

Klem en liten mengde dielektriske fett inn i gummi støvel nederst viklingslaget og presse viklingslaget på gnist koble til det klikker på plass. Koble ledningsnettet tilbake i toppen av spolen pack.
18

Stram viklingslaget bolt til 7 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.
19

Gjenta trinn 4 til 8 til du har erstattet alle seks tennplugger.
20

Sett motordekselet og luft boksen tilbake på toppen av motoren, koble vakuum slanger til luft boksen og stram motordeksel nøtter med en skralle og socket.
21

Plug luften boksen slangen tilbake i luften boksen og stram klemmen med en stjerneskrutrekker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/car-wash/123817.html

Previous:
Next:

bilvask