Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Informasjon om 1969 Yenko Camaro

De slutten av 1960 så en eksplosjon av "muskelbiler", så oppkalt etter sine gurglende motorer og kjøttfulle stil. Chevrolet Camaro, en av GMs sentrale aktører, tilbød kraftige motorer og imponerende håndtering skal bli en bestselger. Mange forbrukere fortsatt var ivrige etter mer, spørre forhandlere å gå i. Yenko Chevrolet, en av disse forretningene, spesielle-organisert Camaros fra fabrikken med sine egne spesifikasjoner, som selger dem som "Super Yenko Camaros." Yenko Chevrolet

Don Yenko, eieren av bilforretning Yenko Chevrolet, var en av de første til å bestille chevrolets med så lite kjent Sentralskattekontoret Produksjon Order system. Yenko valgt spesifikke alternativer for å montere biler som injiseres racing ytelse i en gate maskin. Ved å bruke systemet COPO fabrikken ferdig fleste av endringene. Andre forbedringer ble deretter lagt til forhandleren. Med ca 200 produsert i 1969, er dette en av de sjeldneste modeller av Camaro.
Engine

I stedet for en base 230 kubikk tomme V-6, eller til valgfritt oppgradert 307 kubikk tommer eller 350 kubikk tomme V-8 motor, valgte Yenko for den kraftige 427 kubikk tomme V-8 motor. Dette ble installert på fabrikken i henhold COPO kode 9561. Denne "L-72" motoren som tilbys 425 hestekrefter. På sporet av Yenko kunne fullføre kvart mile i 13,5 sekunder på 102 mph. Som en ekstra, ble speedometers også endret til 140 mph speedometers. De fleste ble drevet av Muncie 4-trinns manuelle girkasser.

Ytterligere oppgraderinger
p Med økt motorstørrelse og hestekrefter, kreves Chevrolet alle COPO biler til også å oppgradere deres bremsesystem. Dette gjorde makt bremser og makt skivebremser foran bremser en standard alternativ for alle Yenko Camaros. En heavy duty fire-core radiator ble lagt for økt kjøling. Bakakselen var en positiv 4.10 ratio med en 12-bolt boliger. Det også omtalt en spesialisert ring og pinion. Håndtering ble ytterligere forbedret med 13/16 tommer foran stabilisator aksel
Cosmetic Modifikasjoner

Yenko tilbød sine Camaros i seks forskjellige farger:. (57) Fathom Green, ( 65) OL-gull, (71) LeMans Blå, (72) Hugger Orange, (76) Daytona Yellow, og (79) Rally Grønn. Pipen hette hadde tilpasset striping i svart eller hvitt, med racing striper på panseret over en malt "SYC". En unik stripe kjørte lengden på bilen med "Yenko" innebygd i stripe på bakskjermen. Hjulene blinket med 15-av-7 tommers Rally hjul, og bilen ble alltid avsluttet med en bakre spoiler. En krom emblem ble plassert under standard chrome "Camaro".
Alternativer

Som tilsetning til standard Yenko oppgraderinger, dealership også tilbudt en rekke ekstra alternativer for entusiast. Disse inkluderte en vinyl tak, servostyring og en tilpasset støtfanger foran. Interiøret kan inneholde spesielle "SYC" pyntet seter, en spesiell instrumentering pakken, og selv en AM radio.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93033.html

Previous:
Next:

Muscle Cars