Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Når ble den første Mustang Laget

The Ford Mustang - som ikke elsker denne klassiske bilen? Den første av sitt slag, har Ford Mustang eller annen måte blitt en av de mest populære sportsbiler noensinne. Men ingen trodde det ville oppnå kultstatus når de aller første Mustang rullet av samlebåndet. Konseptet

Konseptet for Ford Mustang ble født i sinnet til General Manager Lee Iacocca, som ønsket Ford markedet en liten, morsom, sports-style bil. Product Manager Donald Frey først så for seg selve prototypen for Mustang og var en av de mest standhaftige støttespillere.
Reviderte Plan

Frey første designhotell ble avduket i 1962, men det gjorde ikke helt passer Iacocca drøm bil. I stedet kjørte General Manager en designkonkurranse, vunnet av David Ash og John Oro, av Fords Lincoln-Mercury design studio. Planene var basert på de av Ford Falcon og Ford Fairline.
Produksjon

Den aller første Ford Mustang rullet av linjen i Dearborn, Michigan , 9. mars 1964. Kjærlig kjent som Mustang 1964 1/2, bilen var en umiddelbar suksess - publikum elsket det da den gjorde sitt World Fair debut mindre enn to måneder senere, i New York. Senere samme år ble det omtalt i en James Bond film.
Bilder Tidlige salgstall

Sales spådommer for Mustang var i størrelsesorden 90 000 til 100 000 for første år. Mindre enn to år senere, hadde over 1 million Mustangs blitt produsert.
Modified Mustangs

Mustang hadde flere med høy ytelse modeller som har vært svært populært med årene . Shelby Mustang ble bygget i 1968 som konkurranse for Corvette. I produksjon for tre år opprinnelig ble navnet Shelby gjenopplivet i 2007. Den Saleen var en annen Mustang variant som var først produsert hovedsakelig for sin ytre design, men ble senere endret til å legge til en høytytende motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92959.html

Previous:
Next:

Muscle Cars