Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hvem leter Pontiac GTO?

Ingen person kan legge beslag på utformingen av Pontiac GTO, USAs første ekte high-performance muskel bil, men begrepet stuffing en 389-kubikk-tommers V-8 motor i den eksisterende Pontiac Tempest oppsto med maskinsjef John DeLorean, senere kjent for sin DeLorean sportsbil, og andre ingeniører Jim Wangers, Russell Gee og Bill Collins. Historie

General Motors ledelse for 1964 hadde forbudt sine divisjoner fra å delta i racing hendelser ved å begrense størrelsen på sine mellomliggende biler til en 330-kubikk-tommers motor, som var et slag siden salg og markedsføring var bundet på tide å ytelse på racerbanen. DeLorean og Wangers gikk langs den edikt ved å utvikle GTO bare som et alternativ pakke for den nylig redesignet Tempest og LeMans.
Betydning

DeLorean pioner begrepet plassere store, høytytende motorer i mid-size biler, som lanserte muskel bil era.
Funksjon

The GTO var et alternativ, og ikke sin egen spesielle bilmerket , som i sin tur blir bedt konkurrerer bilprodusentene å innføre sine egne høyytelses pakker for sine standardmodeller.
Typer

1964-1974 GTO var bare tilgjengelig på Tempest eller LeMans, med 1968-modellene som svingete Fastbacks som var kortere og lavere enn de tidligere modellene, men også tyngre.
Egenskaper

DeLorean tilbudt kjøpere ulike pakker, for eksempel den 389-kubikk-tommers motor for coupe eller cabriolet med doble eksosrørene, Hurst shifter og forkrommede ventil deksler.
Identifikasjon

Standard Tempest og LeMans modeller forble tilgjengelig, men GTO stamtavle er alltid merket med "GTO" emblemer på Pontiac berømte todelte grillen, og sidepaneler og bak dekk.
Fun Fact

Etter sin suksess med GTO og før designe sin gull-wing sportsbil, utviklet DeLorean Pontiac Firebird, som utklasset i ytelse sin søster bil, Chevrolet Camaro, gjennom hele 1970-tallet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92958.html

Previous:
Next:

Muscle Cars