Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

The History of Dodge Ladere

The Dodge Charger ble med høy ytelse bil boom på midten og slutten av 1960-tallet og til slutt ble en av de mest populære muskel biler på det amerikanske markedet. Dens første boxy rett fastback styling var datert nesten fra starten, men det ble ansett som et slankere og slemmere maskin enn sine kolleger, Ford Mustang og Plymouth Barracuda. Historie

Seks generasjoner av ladere ble produsert i løpet av 1966-1987. I 2006 var det en fire-dørs retro-versjon. Mens Charger var et opplagt valg av General Motors til å konkurrere mot Ford Mustang, var det press fra Dodge forhandlere å ha sin egen versjon av GMs Plymouth Barracuda som førte til etableringen.
Funksjon

Bilen tilbys med høy ytelse og et sporty utseende i en mid-size bil, å skille den fra de tradisjonelle to-dørs familiens biler.

Typer

"Scat Pack" pakke prydet Charger R /T med bumble-bie striper i rødt, svart eller hvit farge, og var utstyrt med en 440 Magnum eller 426 Hemi-motoren.

Egenskaper

I tillegg til foran grillen, som gjemte frontlysene når den ikke er i bruk, lader inneholdt fire bøtte seter og en konsoll som strekker seg fra fronten til baksiden kupeen.

Identifikasjon

2006 modeller og utover har gjort unna med to-dørs versjoner for å innkvartere familier ved å tilby kun en fire-dørs modell.
Størrelse

Mer enn noen annen muskel bil, ble Charger kjent for sine store motorer med 375 hestekrefter, 4-barrel forgasseren 440 Magnum, den 318 - og 383-kubikk-tommers V-8s , og 426 gaten Hemi.
Fun Fact

1969 Dodge Charger, General Lee, ble omtalt på TV-show "Dukes of Hazzard".

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92957.html

Previous:
Next:

Muscle Cars