Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1967 Pontiac GTO Vs. 2009 Pontiac G8 GT

Pontiac rykte for å bygge ytelse biler mest merkbart begynte med fødselen av GTO. Muscle car entusiaster ofte vurdere 1967 Pontiac GTO bestefar til alle muskelbiler. Førti år senere, reinkarnert Pontiac legenden ved å innføre G8 GT sedan. GTO Historie

John DeLorean, av de berømte Delorean sportsbiler, kjørte utviklingen av GTO starten i 1964. Ifølge ConceptCarz, "Pontiac tilbudt en kombinasjon av 389 kubikk-tommers motorer i sine mellomstore Tempest linje og kalte det en GTO." The GTO pakken også inneholdt en rekke av ytelse og kosmetiske oppgraderinger. Pontiac GTO var ikke den første muskel bil, men det var den første mellomstore bilen for å motta en V8, som gir bedre hastighet og ytelse enn større biler.

DeLorean hadde tatt GTO navn fra Ferrari 250 GTO. Som Edmunds forklarer, "De tre oppskrytte bokstavene sto for" Gran Turismo Omologato ", som kan oversettes til" Grand Touring Kompatibilitetsutredningen, "som indikerer en evne til å rase i flere konkurranser.
G8 History

Etter år med produksjon av front-wheel-drive biler, brakte General Motors tilbake en rear-wheel-drive sportsbil i 2007 Pontiac G8 GT. Den stramme utseende utforming rislet med glatte kurver langs kroppen, avslører at muskel bøyd under overflaten. The front end og hette vents foreslått arvelighet til den legendariske '67 GTO.

Body Styles

Både 1967 GTO og 2009 G8 GT kroppen design varierte lite fra de foregående årene. G8 forble en firedørs sedan. GTO igjen delte karosserivarianter av Tempest og LeMans og var bare tilgjengelig i to-dørs modeller med valg av coupe, hardtop eller cabriolet. De eneste merkbare endringer i GTO var en ny maske grille og to sett med fire baklykter i en signatur arrangement. Gammel Ride bemerker også at "to pin striper langs øvre beltline og kroppen side aksent listverk ble noe revidert."

ConceptCarz nettsider at "1967 GTO regnes av mange GTO entusiaster til å være" best utseende ' og mest attraktive av alle GTOs. "
Motor og ytelse

2009 Pontiac G8 GT ble tilbudt med bare 6,0-liters V8-motor, med 361 hestekrefter med Motoren slår 5300 omdreininger per minutt. Pontiac ga forbrukerne fire varianter av kraft på 400-kubikk-tommers V8 for 1967 GTO. Alternativer inkluderte Ram Air gir opp til 360 hk, eller hestekrefter som er endelig levert til hjulene og 5100 rpm.

En stor endring for the1967 Pontiac GTO påvirket makt potensial. ConceptCarz forklarer at "en GM bedriftens bredt mandat forbudt multi-forgasser-motorene, bortsett fra Corvette, slik at Tri-Power var ikke lenger tilgjengelig." Nettstedet videre viser til at et tap av makt ble avverget ved å bore ut 389 til 400 -kubikk-tommers motor. Salget ble hjulpet ved å legge Rally II hjul og en ny tre-trinns automatisk girkasse og en '67 GTO hovedrollen som Monkeemobile på TV-show "The Monkees."
Power Down

Ifølge Pontiac nettstedet, er G8 ikke lenger være i produksjon, som General Motors setter Pontiac merke til beite. I en april 2009 artikkel om GMs restrukturering planer, forteller CNN Money Pontiac som GMs "spenning divisjon", og bemerker at "ideen om Pontiac som en forestilling merket ble befestet i 1964 med etableringen av Pontiac Tempest LeMans GTO. At bilen raskt utviklet seg til, rett og slett, GTO og er ofte kreditert med å skape en ny klasse av amerikansk bil, muskel bil. "

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93052.html

Previous:
Next:

Muscle Cars