Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1981 Turbo Trans Am Specs

Det siste året av den andre generasjonen av Firebird Trans-Ams av Pontiac var 1981. Dette var en tid med større muskel bil, og etter 1981 var det en mindre bil. 1981 modellen hadde båret over turbolader fra 1980, som var en spesiell pakke som kan legges til en Trans-Am. Bilen var preget av en bule i panseret for å gjøre plass til turbo, som hadde bare en to-års løp. Turbo

turbolader ble lagt til 4,9-liter, 301-kubikk-tommers V-8 motor. Likevel hadde det bare 210 hestekrefter. En turbo-lader komprimerer tvinger drivstoff og luft blanding inn i motoren for å gi den ekstra effekt. Uten turbo hadde den 150 hestekrefter. Den turbo også ga det 245 fot dreiemoment, eller trekkraft. En tre-trinns turbo-skjerm ble plassert på dashbordet i nærheten av speedometeret.
P Det var bare 2000 av disse kjøretøyene er gjort, og det ble brukt som tempoet bil for Daytona 500 NASCAR-løp.


Engine

Motoren var en V8 med hydrauliske ventilløftere. Den hadde et kompresjonsforhold på 8,8 til én. En fire-fat Rochester forgasser også økt makt. Den boring og slag var fire og tre inches. Boring og slaglengde refererer til bredden av sylinderen og avstanden det reiser.

Bilen ble vurdert med en toppfart på 114 miles per time, og kunne gå fra null til 60 miles per time på sju sekunder. Bilen fikk mellom 11 og 14 miles per gallon av gass.
Drivverk, Mål

turboladet Trans Am veide £ 3519. Den hadde en 108-tommers akselavstand. En tre-trinns manuell girkasse var standard med bakhjulsdrift. En fire-hastighet og en automatisk var valgfritt. Dekkene var 205/75 R 15 tommers dekk. Den turboladede bilen hadde reist hvit skrift på dekkene. Bilen i seg selv var 198 inches lang, 73 inches bred og 49 inches høy. Den bakre sporet var 60 inches bred, mens den fremre sporet var 61,3 inches bredt.
Egenskaper

turboladet Trans Am også hadde spesielle flekker på bilen notere turbo, og Firebird logoer på innsiden. Bilen hadde røde løperen standard, brodert fugl på dørpanelene og baksetet, opplyste instrument panel, digitalt display radio, to-tone maling og en T-Top tak med spesielle striper.
P Det var NASCAR logoene på framskjermer. Den spesielle pakken hadde også tilpasset klimaanlegg og fire hjul makt skivebremser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93282.html

Previous:
Next:

Muscle Cars