Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hva skjer når du Advance kamakselinnstilling?

Må ikke forveksles med tenning timing forhånd, fremme en kamaksel vil endre tidspunktet for ventil hendelser i forhold til hvor veivakselen er plassert. Fremmarsj tenning timing fører til at tennpluggen til brann tidligere, mens en avansert kamaksel vil føre til at inntak og /eller eksos ventiler åpne og lukke tidligere i motorsyklus. Endre enten påvirker motorytelse, men en kamaksel som er riktig installert i en avansert stilling kan merkbart forbedre ytelsen. Fire-Stroke Ventil Hendelser

firetaktsmotorer utføre et inntak, kompresjon, kraft og eksos slag i hver syklus. Hver syklus krever to komplette veivakselomdreininger. Den kamaksel, som kontrollerer virkningen av ventilene, roterer med halvparten av veivakselens hastighet. Kamaksel styrer bevegelsen av motoren ventiler. Inntak og eksos ventiler er nøyaktig timet for å åpne og lukke basert på kamaksel innflytelse og hver har det respektive handlinger.
Intake begivenhet

inntaket ventilen åpner litt før at stempelet er på toppen av sylinderen. Når stempelet beveger seg nedover, blir luft og brennstoff trekkes i. Kort tid etter at stempelet begynner å stige igjen, lukkes innløpsventilen for komprimering syklus. Tenning skjer når stempelet nærmer seg toppen av sylinderen boringen (TDC - eller øvre dødpunkt).
Eksos begivenhet

Når luft /brennstoffblandingen er blitt antent, blir stempelet tvinges ned på arbeidstakt. Kort før bunnen av stempelet for (BDC), begynner eksosventilen å åpne. Som stempelet tilbake til TDC, er eksosen presses forbi den åpne eksos ventil og gjentar syklusen.
Effekter av Cam Advance

Fremme en kamaksel fra sin opprinnelige posisjon forårsaker alle disse hendelsene ventil til å skje tidligere i syklusen. En kamaksel forhånd på 4 grader fører til at hver åpning og lukking hendelse å forekomme fire grader tidligere enn før, endrer evnen til sylinderen for å bygge trykk. For eksempel, hvis inntaket avsluttende arrangementet er beregnet til å skje på 55 grader etter nedre dødpunkt (ABDC) vil nå lukke på 51 grader ABDC, eller 4 grader tidligere. Det samme gjelder for eksos hendelser - de vil skje fire grader tidligere, selv om de ikke skje før etter øvre dødpunkt (ATDC) av stempelet reise
Effekter på Cylinder Pressure <. br>

Selv om alle ventiler hendelser inntreffer tidligere, er den største effekten av en avansert cam å stenge inntaket ventilen før i kompresjonsslaget. Dette betyr at et større volum av luft og brennstoff blir fanget og komprimeres før den blir antent og har effekten av å lage mer dreiemoment og kraft. Men hvis for mye trykket bygger seg opp, kan ekstrem varme føre pinge (detonasjon). Fremmarsj cam timing kan kreve bruk av høyere oktan drivstoff for å unngå dette.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93059.html

Previous:
Next:

Muscle Cars