Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Uvanlige fakta om Mustangs

Siden introduksjonen i 1964, med distinkt "1964-1/2" årsmodell, har Ford Mustang vært en ikonisk amerikansk muskelbil. Det ble stadig mer beefy og kraftig før synker i midten av 1970-tallet til noe mer enn en glorifisert Pinto. The Mustang iscenesatt en dramatisk comeback i 1990-årene med både styling og makt som harkened tilbake til bilens herlighet år, og i dag Mustang er nok en gang ansett som den stolte av Detroit. Origins

Ifølge Muskuløse Mustangs nettstedet, sa John Najjar, som tegnet den første Mustang prototype, han kalte sin bil etter P-51 Mustang fly, men daværende Ford chief "Lee Iacocca har uttalt noen ganger at det var direkte oppkalt etter hesten selv, ikke flyet. "

The Mustang ikke fikk sin egen plattform i utgangspunktet. I stedet ble den bil basert på Falcon plattformen. År senere, da Mustang II ble introdusert, Ford ville igjen basere modellen på en annen bil plattform -. I dette tilfellet, ydmyk Pinto
Glory Days
< p> Den første Mustang solgt var til en pilot.

Mens Mustang cabriolet er den mest aktuelle modellen blant dagens samlere, både av de første 1964-1/2 modellene var hardtops.

Filmen "Bullitt", som tydelig har Mustang, hadde premiere 17. oktober 1968. Det ble en umiddelbar hit blant Mustang fans og er fortsatt vist på Mustang rally og bil klubb møter i dag. Mer enn 30 år senere, i 2001, introduserte Ford en spesiell Mustang "Bullitt" GT-modellen. Bilen hadde karakteristiske side kuler, 17-tommers "Bullitt"-stil hjul, og en senket og spesielt avstemt fjæring.

En oransje 1973 Mustang Mach jeg ble fremtredende kjennetegnet i 1974 actionfilm "Gone in 60 sekunder "
bilder De magre år

1974 Mustang II, med sin fire-sylindret motor -. en respons på gassen mangel på tidlig 1970-tallet - er commony latterliggjort som en av de verste amerikanske biler som noensinne er laget, og nesten identisk, mekanisk, til den mye baktalt Ford Pinto. Men dette modellen solgt tre ganger så mange biler som de 1973 Mustang.
1980 og 1990

Mustang feiret sitt 20-årsjubileum i 1984 med en spesiell V-8 -drevet GT som kom i Oxford hvit med en Canyon rødt interiør.

På slutten av 1980-tallet, Ford ledere nesten flyttet Mustang over til en front-wheel-drive plattform, men ramaskrik blant Mustang fans var så høyt at selskapet angret. I stedet skapte Ford front-wheel-drive Probe.

For 25-årsjubileet, ble den tradisjonelle kjører hest logo brakt tilbake til dashbordet, sammen med innskriften "25 Years". Dette designelement var begrenset til Mustangs produsert mellom april 1989 og april 1990.
Rebirth

40th anniversary edition Mustang GT cabriolet, som rullet av samlebåndet i 2004 , bærer æren av å være den Ford Motor Co 's 300 milliondel bilen.

2004s også var den siste som skal bygges ved Fords legendariske Dearborn Assembly Plant, som hadde bygget Mustangs siden bilen er starten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92974.html

Previous:
Next:

Muscle Cars