Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Chevrolet Chevelle Fakta

Chevrolet Chevelle er en av de dominerende muskel biler i amerikansk bilhistorie. Introdusert i 1963, var det i produksjonen gjennom 1977. Den Chevelle fortsatt en av de mest ettertraktede muskelbiler noensinne produsert. Makt

Bilen følger trenden med 1960 --- mellomstore kjøretøy som er utstyrt med store, kraftige V8-motorer. Utformingen gjort disse bilene utmerket for gatebruk og dragracing. Den første Chevelle var utstyrt med en 327 hestekrefters V8-motor. Det ble senere oppgradert til en 396hp V8 som var mange andre modeller, inkludert LS6 454 --- kalt kraftigste motoren i 1970.
Options

Chevelle ble tilbudt i mange alternativer. Det enda var tilgjengelig med SS (Super Sport) pakken for de maktsyke drivere. Bortsett fra en hel rekke motoralternativer, bilen ble også produsert i forskjellige modeller, inkludert cabrioleter, sedaner og stasjonsvogner.
Limited Edition

Bilen ble også tilbudt i et begrenset opplag modell. Pensjonert race-bil sjåfør Donald Yenko --- jobber som forhandler for Chevrolet --- utviklet Yenko Chevelle. Introdusert i 1969, bilen har en racing bil utseende, med en 427 V8 motor montert --- fortsatt tegne mye oppmerksomhet fra Chevrolet fans.
Priser

Mange bileiere vurdere Chevrolet Chevelle rimelig under tiden at de ble produsert. Toppen av linjen Chevelle Z16 alternativet ble solgt for $ 1501 og var en limited edition, med bare 200 kupeer produsert.
Fortsatt Popularitet

Endringer i bilindustrien, press fra styrende myndigheter og en olje mangel førte til produksjon av Chevelles med mindre hestekrefter i 1970. Til slutt, General Motors bestemte seg for å droppe Chevelle linje og erstattet den med Chevrolet Malibu.

Dag er bilen solgt i auksjoner for så mye som over $ 100.000. Det finnes også en rekke bedrifter som tilbyr restaurering og en voksende fan og klubben nettsteder for bilen, som beviser at Chevrolet Chevelle har beholdt sin popularitet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93023.html

Previous:
Next:

Muscle Cars