Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

The History of the HEMI motor

The perfeksjon av halvkuleformet motoren ved Chrysler tidlig på 1950-tallet støpt hvordan amerikanske bilprodusentene produsert og markedsført motorer for sine biler. Siden lanseringen av "Hemi," bilprodusentene rushed å øke hestekrefter av sine motorer ikke bare å forbedre ytelsen, men også å bruke som et markedsføringsverktøy basert på konseptet at kraften under panseret var sexy og solgt biler. Opererer under teorien om at større er bedre, lanserte Hemi Detroits hestekrefter kriger. Hemi motor

Motoren har en halvkuleformet forbrenningskammer hvori ventilene er plassert på en 58-graders vinkel ved toppen av kammeret, slik at mer plass for større ventiler. Dette forbedrer dramatisk luftstrømmen til bedre brenne drivstoff og luft blanding for å skape en høyere effekt.
Origin

Chrysler får æren for den Hemi, men dens opprinnelse spores tilbake til Chelsea Manufacturing Company, Chelsea, Michigan, som produserte Welch horseless vogn. 1903 Welch var den første til å bruke en halvkuleformet forbrenningskammeret design i sin 20-hestekrefter to-sylindret motor. Duesenberg og Stutz senere brukte Hemi som en forestilling motor.
I 1930

Chrysler ble stygt forbrent når det radikalt utformet Airflow personbil floppet med publikum og hadde trukket seg tilbake fra å ta risiko. Det retrenched og begynte å fokusere på engineering. I 1937 begynte det å teste Hemi for sine egne biler. Ingeniører anses inline-seks motorer, V-6, V-8 til og med en innebygd 5-sylindret motor. Hver motor, bortsett fra V-8, falt bort på grunn av vekt eller grove ytelsesproblemer.
Verdenskrig

Chrysler stanset ikke for annen verdenskrig, mens sine fabrikker rettet opp for militær produksjon. I løpet av sin testing av tank motorer, begynte ingeniører ved hjelp av én-sylindrede test motorer å designe Hemi hoder og forbrenningskammer. De fleste av motorene sviktet på grunn av sot på verdiene og for tidlig kamaksel slitasje. Etter krigen sparket Chrysler prosjektet inn i overdrive når Chrysler sjef KT Keller autorisert bygger for produksjon. I 1948, 331-kubikk-tommers V-8, som lovet 100.000 miles uten å erstatte alle primære deler, ble produsert.
Produksjon Engine

I slutten av 1950, etter 8000 timer med testing og en halv million miles av veien tester, den Hemi, nå kalt "Brann Power," var klar for produksjon. Low-end 1951 Chrysler Saratoga Club Coupe ble valgt for Hemi grunn av bilens lett konstruksjon, og luksusen modell 1955 Imperial fikk det som standard utstyr.
Først Race

I 1951 hadde hot rod racing blitt populært med Oldsmobile Rocket 88 som standard bærer av høy ytelse racing. Chrysler valgte sin Saratoga Coupe å konkurrere mot Rocket 88. I innspilte ganger, traff Saratoga 0-60 mph på 12 sekunder, slo den 88 med en 12,5-andre gang. Cadillac registrert 13,5 sekunder.
Muscle Car Era

På midten av 1960-tallet og 70-tallet, den Hemi drevet Plymouth, Dodge og Chrysler skåler. Challenger, Charger og Barracuda var utstyrt med Hemis opp til 426 og 440 kubikk inches. I dag er det Hemi motoren på valg i slike kjøretøy på den nye generasjonen Dodge Challenger R /T og Chrysler 300-serien.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92966.html

Previous:
Next:

Muscle Cars