Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Historien om Dodge Challenger Hot Rod

The Dodge Challenger er en av Amerikas store muskelbiler. Selv om det ble bare produsert 1970 til 1974, forlot det ganske et merke på den klassiske bilen hobby. De to første årene av produksjonen var spektakulær, men den endelige tre var ikke på langt nær så imponerende. Med avgasskrav og den arabiske olje-embargo, var muskel bil era over av midten av 1970-tallet. Debut

Chrysler introduserte den første Dodge Challenger i 1970. Det var svært lik den 1970 Plymouth Barracuda, men Challenger var større. Begge var store, kraftige muskelbiler.
Body Style

Dodge Challenger var basert på "E kroppen", en ny bil utforming Chrysler brukte i tidlig 1970. Dodge solgt over 84.000 utfordrere i det første året av produksjonen.
Options

første Dodge Challengers var tilgjengelig i en coupe eller cabriolet. Det var mange alternativ pakker og en regnbue av farger valg.
Engines

En kjøper kan velge mellom ni forskjellige motorer. Den minste var en mager 145 hestekrefter, den største var en Hemi med 445 hestekrefter
Verdi

utfordrere i god stand fra tidlig produksjon årene er ganske verdifull.. De har solgt på auksjon mellom $ 200.000 og $ 1 million.
Moderne versjon

I 2008 debuterte Chrysler en modernisert versjon av Challenger å konkurrere med gjenutgitt muskel bil design etter andre produsenter, inkludert Charger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92965.html

Previous:
Next:

Muscle Cars