Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Om Muscle Cars

Begrepet "muskel bil" refererer til en type bil som ble produsert av amerikanske bil selskaper i løpet av 1960 og 70-tallet, en tid ofte referert til av bil entusiast som "The Muscle Car Era". Kjennetegnes ved sin store V-8 motor, deres dra stripen er klar hastighet, og deres relativt lav vekt, ble muskelbiler laget for å gi enorm lineær hastighet til en rimelig pris. Fakta

Muscle biler, produsert hovedsakelig i 1960 og tidlig 1970-tallet, var ganske liten og lett, men var utstyrt med store, kraftige motorer. Kjent for sin høye fortrengning V-8 motorer og skremmende utseende, forutsatt muskelbiler drivere med en drag-race klar bil til en rimelig pris. De fleste muskel biler ble avviklet i 1975, men de siste årene har bil selskaper prøvd å gjenopplive sjangeren med nye versjoner av klassikere som GTO og Challenger.
Time Frame

Selv om amerikanske bil selskaper hadde vært konkurrerer om ytelse overlegenhet siden deres begynnelse, gjorde den sanne muskel bil era ikke begynne før utgivelsen av 1964 Pontiac GTO, som setter en klar start på æra av muskel bil. De neste årene var fylt med utvikling og produksjon av mange klassiske muskelbiler fra GM, Ford og Chrysler. Denne epoken i bilens historie endte på midten av 1970-tallet som sikkerhet bekymringer og stigende drivstoffpriser sette en stopper for muskel bilproduksjon.
Typer

Mange forskjellige biler på den tiden ble klassifisert som muskelbiler, men det er noen debatt om hvilke biler dugde. Det er ingen debatt som kraftige rett linje speed maskiner, slik som Pontiac GTO og Dodge Charger, hører hjemme i denne kategorien. Men det er noen som ikke anser noen av de mindre, mindre kraftige klassikere av æra, som Ford Mustang og Chevy Camaro, for å være rene muskel biler, selv om de er unektelig et resultat av epoken.

med Funksjon

Muscle biler ble designet for en ting og en ting alene: lineær hastighet. Europeiske bil selskaper var opptatt med å lage dyre sportsbiler som kan akselerere godt, men også raskt skyte gjennom svinger. Men amerikanske selskaper utmerket seg i løpet av 1960 ved å ignorere alle andre aspekter av bil engineering i tillegg lineær hastighet. Som et resultat ble muskelbiler kongene på dra stripen, ofre komfort og kontroll for raskere kvartal-mile spor ganger.
Betydning

Virkningen av muskelen bil era på biler begynner først med dominans av amerikanske bilselskapene. Fremveksten av muskelbiler ga Big 3 annet tiår med komplett bil dominans over deres internasjonale konkurranse. Det har også presset frem motorteknologi grunn av den intense konkurransen om å lage den mest kraftfulle roadstere. Til slutt, skapte tilbakeslag fra organisasjoner som er opptatt med usikre natur muskelbiler nye bil sikkerhetsforskrifter, inkludert obligatoriske sete-belter på fabrikken kjøretøyer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92967.html

Previous:
Next:

Muscle Cars