Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

The History of the Monte Carlo

Fra slutten av 1960 til begynnelsen av 1970-tallet var amerikanske muskelbiler alle mani blant bilentusiaster. The Chevrolet Monte Carlo ble introdusert i 1970 på høyden av den muskel bil era. Det var en kraftig bygget bil som var også rimelig, noe som gjorde det til et populært redskap for dra syklistene. Populariteten til Monte Carlo i Amerika er knyttet til fremveksten av muskel biler i Europa, Australia og Afrika. Første generasjon

Monte Carlo ble introdusert i 1969 av Pete Estes og Dave Holls. Det var ment å konkurrere med Pontiac Grand Prix, som var sterkt vellykket i sitt første produksjonsår året før. Det var stylet etter Cadillac Eldorado av denne perioden, men strukturen var lik Chevrolet Chevelle. Den kom utstyrt med 454 big-block åtte-sylindret motor som skrøt 350 hestekrefter. Selv om den fikk lunken vurderinger i bil blader, ca 150000 Monte Carlos ble kjøpt.
Second Generation

I 1973 ble Monte Carlo redesignet. Den andre generasjonen av Monte Carlo inneholdt nye Chevrolet deler og ny design. Selv om 116 akselavstand og V8-motoren ble bevart fra den første generasjonen, understreket den nye Monte Carlo jevnere kurver, en cockpit-stil interiør, og forbedret håndtering. 1973 Monte Carlo solgt mer enn 250.000 enheter (en Chevrolet salgsrekord) som modell år og ble kåret til "Car of the Year" av Motor Trend.
Third Generation

tredje generasjon av Monte Carlo ble innført i 1978. Som med alle GM mellomstore biler, ble Monte Carlo nedbemanning som følge av Midtøstens olje embargo av 1973 og US Corporate Gjennomsnittlig Fuel Economy (CAFE) regelverk. Standarden motoren ble redusert til seks sylindre, men v8s var tilgjengelig. Det var også mindre justeringer er gjort i kroppen, som inkluderte ny grill, parkering lys og baklykter.
Fjerde generasjon

fjerde generasjon av Monte Carlo var markedsført som "den komplette ny generasjon av Monte Carlo." Det inneholdt bøtteseter og en midtkonsoll. 1983-modellen, spesielt, var en gjenfødelse av 1970 SS-modellen. Den primære forskjellen mellom disse to kjøretøyene var foran utgangen av fjerde generasjon SS var litt glattere enn 1970 SS. Bare 4700 av disse bilene ble produsert, noe som gjør den sjeldneste modell av Monte Carlo og den mest ettertraktede blant samlere.
Fifth Generation

Etter en seks år hiatus, ble Monte Carlo gjeninnført i 1995 for sin femte generasjon. Det inneholdt en seks-sylindret motor og forhjulsdrift. Den femte generasjonen var populær nok for selskapet å fortsette produksjonen med et design mer i forhold til Monte Carlo.
Sjette generasjon

Den sjette generasjon av Monte Carlo var produsert 2000-2007. Designen er inspirert av GM Motorsport og Monte Carlos fra fortiden. Selv om det kjennetegnet forhjulsdrift og en V6 motor, inkludert Chevrolet trekk fra den eldre Monte Carlos som inkluderte tradisjonelle hjulbuene, baklys og bakre støtfangere. Monte Carlo SS pakken ble også gjeninnført i denne generasjonen av biler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92980.html

Previous:
Next:

Muscle Cars