Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

SBC Hode moment Spesifikasjoner

I 1955 tok GM bil verden med storm med innføringen av Chevrolet Small Block V8 motor. SBC ble opprinnelig utviklet for Corvette, men snart ble standard for GM muskelbiler, endret Jeeps og hot-rods. De første generasjons SBC hadde et volum på 265 kubikk inches og leverte 180 hestekrefter. I 1957 ble den større versjonen leverer utrolige 283 hk - en hestekrefter for hver kubikk tomme fortrengning. Som et resultat, fikk motoren den eviggrønne kallenavnet "Mouse". Hittil har mer enn 90 millioner solgt, hovedsakelig gjennom GMs populære "Crate Engine" program. Topp Overhaling

å opprettholde topp ytelse mellom store overhalinger, mest muskel bil, Jeep og hot-rod entusiaster utføre en vanlig "topp overhaling" på SBC motor. Dette gjøres ved å fjerne og demontering av topplokk, skrape bort overflødig sot fra toppen av stemplene og inne i topplokk forbrenningskamre, lakkering og polering innløp og eksos porter, og til slutt refacing og lapping parring står mellom ventiler og ventilseter med sliping lim. Topplokk blir deretter re-montert og boltet tilbake på motorblokken.
Topplokk tiltrekkingssekvensen utføres

Standard SBC støpejern topplokk må strammes inn motorblokken i sekvensen spesifisert av GM. Topplokk pakninger er først belagt på begge sider med en spesiell tetningsmasse. Boltene blir deretter satt inn og strammes ved hjelp av moderat dreiemoment med en pipenøkkel. Dette gjøres ved å starte med den sentrale bolt og arbeider ytre bolt-ved-bolt på hver side i den sekvens som er angitt i GM motorhåndboka. Denne metoden sikrer full kontakt mellom topplokk pakning og paring ansikter. Det eliminerer også muligheten for sylinder-head warpage.

Topplokkets moment Spesifikasjoner

En justerbar momentnøkkel utstyrt med en sokkel brukes i løpet av første dreiemoment sekvens. Den kontakten er plassert over sylinder-hodet bolter og strammes til momentnøkkelen "pauser" og kan ikke stramme ytterligere. Dette gjøres ved en innledende momentnøkkel innstilling på 35 til £ 40-fot, og ved å følge den rekkefølge som blir fastsatt i håndboken. Momentnøkkelen blir deretter satt til mellom 60 og £ 70-meter og boltene strammes en gang i bestemt rekkefølge. Som etterfølgende bolter strammes til høyere innstilling, avlaste de noe av presset pålagt tidligere strammet bolten. Boltene blir deretter endelig torqued ned med samme innstilling på 60 til £ 70-fot å avlaste eventuelle gjenværende topplokk stress. Denne fremgangsmåten sikrer også at boltene har blitt trukket ned jevnt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93356.html

Previous:
Next:

Muscle Cars