Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Wankelmotor Specs

Felix Wankel revolusjonerte forbrenningsmotor med sin rotasjonsmotor i 1957. I stedet for stempler festet til en veivaksel, inneholdt det en trekantet rotor spinner i en oval sylinder for å lage tre separate kamre. Kraften som produseres av denne motoren er imponerende tatt i betraktning historisk liten størrelse. Størrelse

wankelmotor brukes i en rekke programmer, men gjennomføringen i Mazdas RX-7 og RX-8 biler er de mest kjente. RX-8 har en kompakt 1,3-liters RENESIS motor under panseret, og noen versjoner har en enkelt rotor design, mens eldre versjoner har to 0,625-liters motorer kombinert. Den lille rammen gjør at den kan monteres lenger bak i bilen enn de fleste biler, og tilbyr en mer balansert oppsett enn tradisjonelle stempel-drevne biler. Inne i motorhuset, måler rotordiameter på 13B motor 105 mm med en 15 mm kranksett offset. Den 13A-motoren er litt forskjellig, med en 120 mm rotordiameter og en 17,5 mm offset mens Mazdas første roterende motor, 40A, inneholdt en mindre rotordiameter på 90 mm og en forskyvning på 14 mm, som måler 59 mm i dybden.

Auto Applications

The Wankel-motoren er i stand til stor kraftproduksjon, omtrent tilsvarende motorer mer enn to ganger sin størrelse. RX-8 er vurdert på 238 hestekrefter mens de senere RX-7 modeller oppnådde 252 hestekrefter. Den har en redline grense på 9000 omdreininger per minutt (RPM). Mazda anbefaler å bruke minst 91 oktan drivstoff og 5W-20 motorolje.

Andre programmer

fly programmer ble 13B rotasjonsmotoren tilpasset med en lavere redline grense på 6500 RPM. Dette er for å beskytte propellene og for å opprettholde propellens effektivitet. Utgang fra en propell vil variere basert på materialer, men Edward Anderson av Don Macks Vans RV-6A Aircraft fått en lesning av 165 hestekrefter ved hjelp av en tre propell. Roterende motorer har også blitt brukt på anledningen i motorsykler og motorsager. Suzuki RE-5 motorsykkelen var utstyrt med en 497-kubikk centimeter, 62-hestekrefter roterende motor som produserte 55 fot-pounds av dreiemoment.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92498.html

Previous:
Next:

Exotic Cars