Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

De første 1964 Mustang å treffe Showroom

I 1961 Ford Division Vice President og General Manager Lee Iacocca hadde en idé for en sporty , lett, mellomstore bil designet for å appellere til yngre sjåfører. I 1962 denne visjonen resulterte i den første prototypen Mustang , satt sammen av produktet planner Roy Lunn , stylist Gene Bordinant og ingeniør Herb Misch . Mustang History

den første produksjonen Mustang noensinne bygget var på Ford Rouge fabrikken i Dearborn , Michigan. Det kom av samlebåndet 9. mars 1964. The Mustang ble først avduket på verdensutstillingen i Flushing Meadows , New York , april 17, 1964.
Showroom Mustang

første Mustang solgte hadde blitt sendt av Ford på en omvisning i forretningene for å tiltrekke showroom trafikk og oppmerksomhet . Det hadde nummer 001 på sin ID plate og ble utpekt av Ford som en 1965 modell. Wimbledon hvit farget konvertible endte opp i en Ford forhandler showroom i Newfoundland , Canada.
Første salg

Bilen var for showet bare, som Ford ønsket det for Henry Ford Museum i Dearborn , Michigan. Selgeren tydeligvis ikke se memo om bilen ikke er for salg, og solgte den til kanadisk pilot Kaptein Stanley Tucker . Prislappen var $ 3,307.15 . Tucker senere handlet bilen hans tilbake for en 1967 Mustang med ID-nummer 1000001 .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90501.html

Previous:
Next:

Classic Cars