Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Positivt og ulemper av Differensialbrems

Enkelt sagt en differensial overfører kraften genereres fra en bilmotor til hjulene, mens på samme tid slik at hjulene å spinne på ulike hastigheter. Det finnes to typer av differensialer tilgjengelig - en åpen og en limited slip. Differensialbrems blir stadig mer populært. Men før du bestemmer deg for om det er riktig for din situasjon bør du vite om både fordeler og ulemper. Svinger og kontroll
p Hvis du noen gang snurre en ball på en snor rundt og rundt deg vil merke at ballen beveger seg mye raskere, og dekker mer bakken, enn den delen av strengen ved siden av hånden din . Denne samme situasjon skjer i bilen mens du slår et hjørne - innsiden hjulet spinner saktere og reiser mindre langt enn utsiden hjulet. For å kompensere for dette en limited slip differensial vil endre mengden av kraften går til innsiden og utsiden hjulet slik at de passer og ikke komme ut av sync. Hvis dette ikke skjedde, ville innsiden hjulet skyves utover og gjøre svinger mer vanskelig.
Energieffektivitet

Tårnstiver er veldig populært på høy effekt sportsbiler , fordi som en sportsbil tar et hjørne ved høye hastigheter, bremser limited slip differensial bilen ned betraktelig. Denne reduksjonen i kraft kan være høy i situasjoner der en sjåfør forsøker å få høy ytelse fra bilen. En limited slip differensial genererer også et høyere nivå av trekkraft, noe som øker ytelsen og hastigheten på bilen.
Sikrere

En limited slip differensial øker sikkerhet for et kjøretøy fordi det øker kontroll har over en driver kjøretøyet. Hvis du slår et hjørne når veien er våt eller isete, kan en åpen differensial føre til at bilen til å spinne ut av kontroll fordi det kan presse hjulene på tvers av veibanen. En limited slip vil bidra til å redusere dekkene sklir og redusere sjansen du vil spinne. Hvis du begynner å spinne limited slip differensial kan hjelpe deg å få bilen tilbake under kontroll raskere.
Traction

En ulempe med en limited-slip differensial er når du prøver å komme i gang på en isete veien fra en stoppet posisjon. Vanligvis med en limited-slip du har ett hjul som er utøve mest makt. Hvis dette hjulet mister trekkraft på isen da bilen vil skli og fisk-tail.
Vedlikehold

En limited-slip differensial vanligvis krever mer vedlikehold enn et åpent system som det er clutchplatene som kan slites ut og olje som kanskje må endres. Et åpent system ikke har behov for denne type vedlikehold.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78870.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende