Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Forskjellen mellom 4-Wheel Drive & All Wheel Drive

Selv ligner i prinsippet, med intensjonen i All-Wheel Drive (AWD) og firehjulstrekk (4WD) biler er svært forskjellige. En brukes for å øke trekkraft i alle situasjoner, mens den andre er beregnet spesielt for off-road ytelse. Historie

De første fire-hjuls systemer ble brukt på elektriske biler på slutten av 1800-tallet, og AWD ble først brukt av Audi i slutten av 1970 for rally racing.
4WD Formål

AWD er en type 4WD-systemet, og som tradisjonelle 4-hjulsdrift, blir brukt til å distribuere kraften blant alle fire av bilens hjul for trekkraft.

Forskjellen

Tradisjonelle 4WD-systemer bruker en overføre saken som fullstendig låser og bakakselen sammen for bedre off-road trekkraft. AWD bruker et senter differensial lik dem som finnes i akslene slik at akslene for å slå på ulike priser.
4WD Fordeler

Fordi akslingene er låst sammen, 4-hjulsdrift systemer er bedre for hard-core av kjørt, fjellklatring og fording gjørme og vann.
AWD Fordeler

AWD systemer er mer rettet for on-road håndtering, og kan tillate uendelig variasjon av makt delt mellom foran og bak aksler. Dette gjør at en AWD bil å ha stabilitet i en front-drive bilen, med svinger muligheten for en bakhjulsdrevet en.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78452.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende