Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Crossover SUV Vs . Minivan

Selv om forskjellene mellom disse to klassene er i stor grad estetisk , er det noen faktorer som separate minivans fra crossovers når det gjelder funksjonalitet . Beslutningen om å kjøpe en over den andre er i stor grad et spørsmål om personlig preferanse . Historie

De første kjøretøyene referert til som " minivans " ble bygget på Chryslers K- bil plattform i 1984 , men lignende biler ble bygget så langt tilbake som 1935 . " Crossovers " først kom på markedet mellom 1999 og 2001 .
Formål

Mens minivans er spesialbygd for å flytte folk , er crossover SUV mer partisk mot den totale lasten - haling evnen til full-size SUV .
minivan Construction

En minivan er definert av Environmental Protection Agency som en spesialbygget people mover med utseendet til en van , men som er basert på en bil chassis .
Crossover Construction

Tradisjonelt ble crossovers bygget på lys - lastebil plattformer som de av Chevrolet S -10 eller Ford Ranger. Nå , mange basert på full - size sedan plattformer.
Drivlinjer

Car- baserte minivans er nesten alltid forhjulsdrift eller noen ganger all- wheel drive. Crossovers kan være forhjulsdrift , bakhjulsdrift , firehjulsdrift eller ekte firehjulstrekk .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78451.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende