Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Hva er de sitron lover for kjøp av brukte biler?

Lemon lover beskytte forbrukerne ved å gi noen tyr for en defekt kjøretøy. Føderal lov dekker forbrukere i hver stat, men stater har spesifikke retningslinjer. En sitron er et kjøretøy, ny eller brukt, at "fortsetter å ha en defekt som vesentlig svekker sin bruk, verdi eller sikkerhet," ifølge Car Lemon nettstedet. Stater har gammeldags sitron lover som ligner på Magnuson-Moss Garanti Act, som gjør garanti brudd en føderal brudd, melder Car Lemon nettstedet. Sitron lover for kjøp av brukte biler inkludere flere generelle og omfattende lover. Imidlertid har hver stat spesifikke retningslinjer som kan variere betydelig. Sitron lov rettigheter Periode

States etablere en "sitron lov rettigheter perioden", som gir en forbruker en begrenset periode for å returnere et redskap for reparasjoner. For eksempel i Alabama, er den tiden "perioden slutter ett år etter datoen for den opprinnelige leveransen av en motorvogn til en forbruker eller de første 12.000 miles av drift, avhengig av hva som først inntreffer," ifølge Car Lemon hjemmeside . Sitron lov rettigheter perioden er viktig fordi dokumentert reparasjoner på grunn av en nonconforming tilstand kjøretøy defekter som oppstår under vanlig bruk og forringe bilens sikkerhet, verdi og bruk-som oppstår i denne perioden i stor grad påvirke en forbruker evne til å be om kompensasjon.

Reparasjon Intervaller og perioder

i alle stater, returnerte biler til forhandleren for å reparere det samme problemet 3:57 ganger eller seks til åtte ganger i løpet av garantiperioden anses sitroner, ifølge Car Lemon nettstedet. I tillegg har hver stat spesifikke krav til reparasjon intervaller og kan anse et kjøretøy en sitron basert på den type reparasjon eller funksjonshemmede periode. For eksempel, i Maryland, ett forsøk på reparasjon til rattstammen eller bremsesystemet eller 30 dager av service er et brudd på garantien.

Rettsmidler for Unnlatelse av å reparere

p Hvis en forhandlerens forsøk på å reparere en nonconforming defekt mislykkes, har forbrukeren flere alternativer. Sitron rett krever forhandleren å erstatte kjøretøy med en sammenlignbar med den opprinnelige verktøy og akseptabel for forbrukeren. I tillegg kan forhandleren også kjøpe tilbake bilen, refundere "forbrukeren hele kjøpesummen, inklusive alle kreditter og godtgjørelser for alle handels-i bilen," ifølge Delaware Lemon Law § 5003.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78792.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende