Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> kjøpe nye biler >> Content

Kjøpe kontra leasing et kjøretøy

Shopping for en ny bil i dag kan være en skremmende oppgave. Ikke bare er det mange flere biler tilgjengelig i dag enn noen gang, er det også mange flere måter å betale for disse kjøretøyene. Beslutningen om å leie eller kjøpe er ofte et vanskelig valg for mange forbrukere. Vi vil undersøke fordeler og ulemper med begge deler for å finne det alternativet som er riktig for deg. Leasing Fordeler

Automobile leasing er ikke et helt nytt konsept. Leasing har eksistert i flere tiår, men ikke topp i popularitet før om 10 år siden. Begrepet leasing er enkel: en bil er finansiert for en angitt periode (ofte 24, 36 eller 48 måneder), og returneres til produsenten når begrepet er over. Beløpet som en forbruker betaler for en leieavtale er basert på restverdien (anslått verdi på slutten av semesteret) og produsentens veiledende pris (MSRP). Hvis en ny bil er $ 20.000 og restverdi er $ 12,000 etter to år, da en forbruker vil betale $ 8000 over 3 år å lease bilen (pluss skatter og finans kostnader). Restverdien er vanligvis gjenspeiles i prosenter, for eksempel 60 prosent. Den spesielle kjøretøy som er beskrevet ovenfor vil ha en to-årig gjenværende verdi på 60 prosent. Jo høyere gjenværende prosent, jo mindre en forbruker må betale for å lease bilen. Leasing kan være et smart alternativ for forbrukere som liker å "trade opp" hvert par årene. Dette unngår den vanlige avskrivninger faktor i en ny bil kjøp og hindrer deg fra å være opp ned (på grunn mer på en bil enn hva det er verdt). Andre fordeler med leasing er: alltid kjører en sen-modell kjøretøy, skal alltid ha en eksisterende fabrikk garanti, og vanligvis har lavere månedlige utbetalinger enn hvis du har kjøpt bilen med en automatisk lån. Leasing kan også ha noen attraktive skatteincentiver for bedrifter.
Purchase Fordeler

Tradisjonell kjøp og finansiering alternativer er bedre kjent for de fleste forbrukere. Innkjøp kan være et flott alternativ til leasing for noen som har en tendens til å holde sine kjøretøy for lengre (dvs. år etter at de er betalt for). Fordelene ved innkjøp omfatter eie bilen regelrett når den er betalt for og ha frihet til å gjøre hva du vil gjøre med bilen (for eksempel installere tilbehør). De som eier sine kjøretøy også aldri trenger å bekymre deg for kjørelengde begrensninger eller slitasje-og-tåre avgifter.

Leasing Cons

I tillegg til mange fordeler, det er mange cons til leasing. Når du leaser biler, du aldri en mulighet til å kjøre en bil uten betaling. Du kan også være utsatt for spesielle kontraktsbestemmelser til produsenten, for eksempel å holde fabrikken utstyr intakt eller service på bilen hos forhandleren. Leasing kan også være et kostbart selskap hvis du overgå dine kjørelengde begrensninger. Produsenter vanligvis har "per-mile" kostnader når du overskrider den tillatte kjørelengde (noen så høyt som 25 øre per mil). Hvis en leasing alternativet er ikke tilgjengelig som passer din årlige kjørelengde, bør du tenke to ganger om leasing.
Kjøp Cons

Når du kjøper en bil, gjør du gjør et stort engasjement for det. Første års avskrivning kan være bratt, selv på biler med god annenhåndsverdi. Hvis du gjør en forpliktelse til å kjøpe en ny bil, må du planer om å beholde bilen en stund. Når forbrukerne forsøker å handle ut fra sine auto lån bare et par år inn i dem, de ofte befinner seg "opp ned" eller "under vann" (grunn mer på bilen enn hva det er verdt).

Fastsettelse Faktorer

Når jeg prøver å bestemme hvilket alternativ som er best for deg, er det ofte en god idé å spørre en rekke spørsmål for å finne ut hvordan bilen skal brukes og hvor lenge du har tenkt på holde den. Hvis du planlegger å holde et redskap for en rekke år, og føler at det vil tilfredsstille dine behov for at mye tid (rom, komfort, pålitelighet), enn du kanskje være bedre med et kjøp. Hvis du liker å handle opp ofte og ikke tankene hele tiden å betale så en leieavtale kan være veien å gå.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/buying-new-cars/76378.html

Previous:
Next:

kjøpe nye biler