Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvilken del av bilen hører i katalysatoren?

Katalysatoren er en del av en bil eksos-systemet. Dens funksjon er å omdanne karbonmonoksyd og andre organiske stoffer inn i mindre miljø-skadelige utslipp, slik som karbondioksid og vann. Katalysatoren reduserer automotive forurensing og giftige utslipp. Historie
EPA stiller strenge krav til bilindustrien utslipp i 1970.

På slutten av 1960-tallet, California og andre stater begynte å kreve bilindustrien til å redusere nivået av utslipp utgitt av biler og lastebiler. I 1975 etablerte Environmental Protection Agency (EPA) og føderale regjeringen strenge regler for reduksjon av utslipp. Som et resultat, ingeniører fra bilindustrien utformet og utviklet en ekstern omformer gjennom hvilke gasser kan passere og bli forandret til mindre skadelige produkter. I dag nesten alle forbrenningsmotor biler bruker katalysator.
Definere en Catalyst
Katalysatoren er en del av bilens eksosanlegg.

En katalysator er et stoff som gjør at en kjemisk reaksjon til å skje i et raskere tempo eller annen temperatur enn det ville under normale forhold. I bilens katalysator, er overflaten av konverteringsprogrammet (del av eksosanlegget) belagt med platina eller rhodium som fungerer som katalysator i kombinasjon med høy varme.
Hva skjer

Når bensin brenner, det produserer karbonmonoksid og nitrogen.

kjøretøyeksosanleggkomponenter, som er produsert av den forbrenningsmotor, er en kombinasjon av nitrogen, karbonmonoksid, organiske forbindelser og vann-damp. Som eksosen passerer gjennom katalysatoren, gjennomgår det en kjemisk reaksjon når den kommer i kontakt med katalysatoren. Katalysatoren skiller nitrogenatomene fra oksygen og forandrer de andre organiske forbindelser. Gassene er endret til mindre skadelige biprodukter og slippes ut i miljøet.
Sted
Katalysatoren ligger nær motorens sylindre.

Mens den nøyaktige plasseringen er avhengig av merke og modell av kjøretøyet, er katalysatoren monteres med eksosanlegg. Vanligvis er den plassert nær bilens motor mellom eksosmanifolden og eksosrørene der røyk kan passere gjennom det før de blir sluppet ut i miljøet. Varme tallerkener skille katalysatoren fra eksosmanifolden, beskytter bilens motor fra høy varme.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70471.html

Previous:
Next:

eksosanlegg