Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvordan O2 sensorer Arbeidet med Automobiles?

Automotive oksygen sensorer, eller 02 sensorer, er små elektroniske enheter som måler mengden av oksygen i bilens eksos, bidrar til å redusere forurensning og øke drivstofføkonomi. Oksygensensorer ble først gjennomført i 1976 da bilprodusenten Volvo utviklet dem inn i eksosanlegget på en bil kalt 240. Grunnleggende funksjon

O2 sensorer er designet for å bidra til å regulere utslipp fra eksos. De er ofte plassert i eksosmanifolden, deres grunnleggende funksjon er å overvåke mengden av uforbrente oksygenet som passerer gjennom en bilens eksosanlegg. O2 sensorer sende meldinger til bil datamaskin fortelle det hvis drivstoffblandingen brenner for mye eller for lite oksygen.
Betydning

På begynnelsen av 1980-tallet California krevde at alle nye biler som selges i staten må ha oksygen sensorer. Flere andre stater fulgte etter, og ved slutten av 1990-tallet O2 sensorer er nødvendig utstyr på alle biler som selges i USA.

Design

O2 sensorer er utstyrt med et zirkonium keramisk pære ligger innenfor en ventilert cover som skrus inn i eksosmanifolden. Med en belagt lag av porøs platina, har pæren også to striper av platina inne til å fungere som elektroder.
Hvordan de fungerer
p Som varme gasser passere gjennom bilens eksos-systemet, passerer de gjennom den ventilerte ende av oksygensensoren. Det keramiske pære på O2 sensoren blir utsatt for den varme gass og det oppstår en økning i utgangsspenning som representerer forskjellen i oksygen-nivåer mellom avtrekksluft og uteluft. En høyere utslipp av spenning indikerer en stor forskjell i disse to faktorene. Bilen datamaskin leser denne informasjonen og kompenserer for den skjeve forholdet tilsvarende ved å lene den drivstoffblandingen med enten forgasseren eller throttle-body, avhengig av type kjøretøy det er.
Advarsler

O2 sensorer, som alle bil komponenter, slites ut med alderen. Smuss, fett og skitt er de vanligste faktorene som fører til ødelagte eller defekte oksygen sensorer på biler. Kjøring med defekt O2 sensor vil føre til økt drivstoff forbruk samt høyere effekt av eksos forurensning enn med en fungerende O2 sensor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70505.html

Previous:
Next:

eksosanlegg