Hva er årsaken til CV Axle Vibrasjon

De konstant hastighet ledd brukes på indre og ytre ender av bilens aksel skaft er både kompleks i utførelse og merkelig enkelt i prinsippet. Normalt cv felles komponenter mesh og rull sammen veldig greit, med nesten ingen klaring mellom deler og ingenting å kaste forsamlingen ut av balanse. Men noen form for skade kan kaste av CV forsiktig balanse, noe som resulterer i vibrasjon i fart og under belastning. CV Joint Construction
p Det er to grunnleggende typer cv ledd i bruk på den gjennomsnittlige bilen i dag: den "tripod" felles og "Rzeppa" joint. På den ene siden av et stativ joint er tre små sjakter stikker ut av slutten av aksel-aksel; omringe disse innleggene er 10 til 20 eller så små nålelagre, og rundt dem er et metall Disse donuts fit "smultring". i tre store rillene i "koppen", som er på hjul-side av skjøten. En Rzeppa joint tilsvarer i prinsippet, men bruker 7:56 hemispherical baller på akselen side med matchende sporene på koppen side.
Overflødig Lagersalg

Over tid nålen lagrene i CV leddet vil slites ned og øke klaringen mellom CV joint interne komponenter. Når avstandene øker, vil komponentene hamre sammen under belastning, skaper det avslørende CV joint klikk under akselerasjon, retardasjon og snu. Dette hamring akselererer drastisk peiling slitasje, og vil etter hvert begynne å bryte deler. Når klaringer få stor nok, vil CV mekanisme sprette frem og tilbake inne i koppen, forårsaker grøsser og vibrasjon selv under cruise forhold.
Ødelagte deler

lagrene, bærende holdere og koppene vil ofte bryte når slagfunksjonen i CV joint blir ille nok. Før eller senere vil hele forsamlingen bare knuse som glass, og du har ingen mekanisk forbindelse mellom girkasse og hjulene. Egentlig vil mange biler beholde noen forbindelse, den gummidekslet støvel som forbinder navhylse til den andre enden av CV. Men, mens bagasjerommet kan holde hele skaftet kan falle ned på veien, vil det bryte opp og slå tilbake under belastning akkurat som du forventer gummi til. Denne konstante wrap-pakke opp syklus er en vesentlig årsak til vibrasjon med en brukket CV joint.
Ubalanser

hjul bruker små vekter for å kompensere små ujevnheter i dekket og hjul, fordi eventuell ubalanse i forsamlingen vil føre til at hjulet til å sprette og vibrere. CV ledd og aksel sjakter vanligvis ikke er så følsomme for små ubalanser fordi de er så små i diameter, det tar en ganske alvorlig ubalanse å få en CV joint vibrerende lineært med hastighet måten et hjul vil. Men brutte interne komponenter slynget utover mot innsiden av støvet støvelen ved sentripetalkraft, så vel som bøyde aksel sjakter og akselen sjaktene som flop rundt inne i støv støvelen (som et resultat av ødelagte innvendige komponenter) kan alle føre til en ubalanse-type vibrasjon som øker med hastighet uansett til last eller styrevinkel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68717.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer