Hva kan gjøre en bil Die når du kommer til et stopp?

De aller fleste av grunner en bil boder på holdeplass er relatert til motorytelse. Fabrikken forhandler teknikere kan henvise til driftsproblemer problemer, mens mekanikerne i en ettermarkedet butikk kan sitere tuneup problemer. Uansett begrepene brukes, kan tilstanden ha alvorlige konsekvenser. Tapet av servoassistanse for styring og bremsing kan vanskeliggjøre kontrollen over bilen. Stopper kan være ufullstendig på grunn av manglende bremsekraft assistanse, og forkrøplede bilen kunne gå inn kryss trafikk. Å miste kontrollen over en bil i en travel parkeringsplass eller på en jernbane krysset kan være farlig, for å si det mildt. Årsaken skal være riktig adressert, selv om uortodokse justeringer eller rigget reparasjoner synes å avlaste den drøye symptom. Elektriske Avenues
ladesystemet er kilden til elektrisitet for alle bil-funksjoner. p Som noen nystartede mekaniker lærer snart, begynner god motorytelse med bilens batteri. Batteriet lagrer elektrisk energi for ladesystemet. Hvis systemet er tilfredsstillende, kan det bli ute av stand til å drive vitale motordeler som leverer og antenne drivstoffet. En dynamo blir drevet av en nylon-armert gummi-belte som roterer sammen med veivakselen, og når motoren bremser på stopper, øker også dynamoen. Ved tomgang hastigheter, kan eventuelle mangler i ladesystemet stanse elektrisk energi generasjon eller lagring, og det er lys ut for motor funksjoner. Et svakt batteri kan overtax og ødelegge en god dynamo, og en underachieving dynamo kan gjøre det samme til batteriet. Omfattende tester av et ladesystem bør omfatte dynamo Remspenningen sjekker og renhold koblingene på batteriet, hvis det er nødvendig. Startmotoren kan også ved feil hvis det trekker for dypt fra batteri reserver.
Fuel Sult

nok drivstoff må nå forbrenningskammeret i motoren for å kjøre under alle forhold. Selv små forstyrrelser kan stenge en motor på tomgang. Slike avbrudd kan unnslippe varsel når underveis, som momentum holder motoren snu i løpet av en kortvarig lapse i marsjfart. Forgassermotor biler kan sulte for brensel på grunn av en svak mekanisk pumpe, eller et lavt nivå i flottørskål. Det lave nivået kan være et resultat av feil float innstillinger eller en tett dieselfilter. Brenseldysene av injiseres motorer kan bli begrodd med innskudd som forstyrrer riktig levering på tomgangsturtall. I alle fall, kan ufullstendig drivstoff utbetaling føre boder når bilen stopper. En annen årsak kan være en underachieving bensinpumpe som ikke leverer den foreskrevne mengde drivstoff press. En kompetent tekniker ville gjenkjenne og reparere kilden til sult.
For mye av en god ting

En motor som får mer drivstoff enn den kan bruke sies å være kjører rik. Luftstrømmen gjennom en motor i fart kan bidra til å lindre symptomene mens cruising, men på lavere turtall, de rike blanding fouls tennplugger, motor sensorer og eksossystem passasjer. Jo lenger motoren er tillatt å kjøre rike, jo verre begroing blir. Tennplugger kan samle krefter når blandingen er rettet opp, men sensorer og eksos komponenter må byttes ut for å rette feilen, eller for å hindre korrupsjon av den faktiske rette.
Struper

nøyaktige mengder av luft blir utmålt gjennom en motor for å gi en glatt og jevn tomgangshastighet. Tomgangsskruen av en forgasser justerer strupeplaten åpninger for flow, mens en motorisert luft regulatoren er ladet med denne oppgaven på drivstoff injiseres motorer. Verken metoden er vellykket hvis luftfilteret er fullpakket med skitt eller hindret av rusk, som blader som kan trekkes inn i filterhuset. Idle kontroller kan svikte uten forvarsel, slik at bilen til å kjøre godt før gasspedalen slippes. Steiling kan også oppstå hvis motoren ikke holdes på plass fast. Ødelagte eller svak motorfester kan tillate motoren i kant frem litt når bringe bilen til en stopp. Throttle kabler eller koblinger binde og forvrenge throttle sjakter og plater, kutte av nødvendig luft. De utvidede serviceintervaller for moderne biler kan være en tvilsom tjenesten til tider - år kan gå med før en bil er sett av en utdannet og sertifisert tekniker

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68622.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer