1981 Ford F-150 Front Suspension Feilsøking

The 1991 Ford F-150 kom utstyrt med tre grunnleggende typer suspensjon: en to-wheel drive coil-fjæring, en to-wheel drive blad-fjæring og fire hjul kjøre dual sjokk og coil-fjæring. Testing av hver type av suspensjon krever en rekke forskjellige trinn. Bekrefter at alle suspensjon deler og foringer fungerer riktig er avgjørende for driften av alle tre typer forstilling. Suspensjon deler på 1991 F-150 kan slites ut over tid eller bli korrodert på grunn av miljømessige elementer. Du trenger
Assistant
2-ton eller større kapasitet jack (valgfritt)
to bukker (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
Two-Wheel Drive Coil Spring Front suspensjon
en

Press nedover kraft på forsiden av F-150, og slipp lastebilen. Dersom kjøretøyet stuper nedover og opp bare én gang, så de fremre støtdempere og fjærer er i god stand. Dersom trucken spretter eller går ned og opp flere ganger, og deretter fjærer eller støt på forsiden av kjøretøyet må skiftes ut. Inspiser sjokk og fjærer for overflødig rust eller væske lekker fra støt. Fuktighet rundt casing av sjokkene er en god indikator sjokkene er dårlige.
2

knele ved siden av hjulet godt på den ene siden av lastebilen. Finn frem og bakover montert blad-fjærboltene hvis du har en dual blad-spring front end. Spør din assistent til å sprette fronten av lastebilen. Inspisere radien arm som rager bakover fra den akselenhet og er montert til en sjakkel på chassiset. Se etter noen klaring i hylsen ved den bakre ende av armen radius. Gjenta dette på den andre siden av lastebilen. Bytt begge radius arm foringer hvis du finner ut at en eller begge er dårlige.
3

Spør din assistent til å fortsette å sprette fronten av lastebilen. Inspisere den øvre ende av hjulet godt på det øvre spiral-fjær sete. Hvis du merker noen bevegelse i den øvre våren setet, stopper du spretter av lastebilen. Løft fronten på lastebilen med en jekk og sted bukker under fremre rammen skinner av lastebilen. Senk lastebil på jack stands. Inspisere de øvre våren seter nærmere å kontrollere de øvre våren setene er ikke ødelagt eller rustet gjennom.
4

Hev lastebil utenfor bukker når inspeksjonen er ferdig. Fjern stands fra under bilen og senke bilen til bakken.
Two-Wheel Drive Leaf-Spring Front Suspension
5

Trykk nedover på fremre støtfanger av lastebilen slipp lastebil. Dersom kjøretøyet bare dips en gang og spretter rett opp igjen, foran støt og bladfjærer er i god form. Dersom kjøretøyet spretter mer enn en gang eller fortsetter å sprette, sjekk den fysiske tilstanden til begge dempere foran og bladfjærer. Bytt dempere foran eller bladfjærer etter behov.
6

knele ved siden av det ene hjulet godt, og be assistenten å sprette lastebil opp og ned. Inspisere fremre og bakre blad-fjærboltene, på jakt etter lek eller bevegelse i mellom våren ender og sjakkel bolter. Hvis du finner ut at den ene enden av bladet våren har leke i den, erstatte både blad-våren foringer inne sjakler. Gjenta dette på den andre siden, eller bare erstatte foringer.
7

Inspiser stabilisator lenker, som ligger bare bakover fra de fremre sjokk tårnene. Hvis stabilisator linker er brutt eller bare blir holdt i den ene enden, bytt begge stabilisator linker. Vrikker lenke side til side. Hvis koblingen gir ingen motstand og beveger seg fritt, deretter erstatte stabilisator linker på begge sider av lastebilen.
8

Lie under førersiden av bilen. Spør din assistent til å sprette lastebilen opp og ned. Inspiser visuelt sporvidde foran bar forsamlingen ender for lek. Sporet bar strekker seg fra den fremre øvre støt montering på skrå over til passasjeren siderammen. Bytt foringene i begge ender av banen bar, selv om du ser bevegelse bare i den ene enden.
Firehjulstrekk Front Suspension
9

Trykk nedover på frontfanger av F-150 og slipp den. Hvis lastebilen kommer oppover og hviler etter bare ett sprett, så de fremre doble støtdempere og fjærer er i god form. Dersom kjøretøyet spretter gjentatte ganger, inspisere spiralfjærer og dual sjokk på begge sider av lastebilen er skadet. Bytt begge sjokk på begge sider av lastebilen selv om du bare finner ut at man er dårlig. Erstatte sjokk foringer også. Erstatte spiralfjærer på begge sider av lastebilen hvis du finner ut at en våren er dårlig.
10

Be assistenten å sprette foran lastebilen, og inspisere radius armene på begge sider av lastebil. Til RADIUS-armene strekker seg fra den fremre akselhus til en sjakkel er festet til chassiset. Hvis du ser spille i begge bakre enden av en radius arm, bytte begge radius arm foringer.
11

visuelt med stabilisator, på baksiden av begge styring knokene. Wiggle koblingen med hånden. Hvis det ikke er noen motstand fra enden av trekkstengene, og sett begge linkene. Hvis koblingen ender er ødelagt eller bare festet med den ene enden, bytt begge stabilisator linker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68481.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer