Hva skjer når en termostat i en bil er dårlig?

Termostater er veldig enkelt ved design, noe som betyr at feil er ganske sjeldne. En termostat vil vanligvis bare mislykkes i en av tre måter, den ene er ikke en spesielt stor avtale, vil de andre grundig atomvåpen motoren din i løpet av minutter. Termostat problemer er lett å diagnostisere, og erstatning er vanligvis innenfor rammene av den gjennomsnittlige mekaniker. Hvordan en termostat anlegg

Vurderer hva de gjør, er en termostat triumf av enkelhet og materialteknikk. En termostat har fire grunnleggende deler: en ytre boliger, en plate-lignende termostat ventil, en returfjær å presse ventilen lukket og en stempelenheten å skyve den åpen. Den magiske element i en termostat er en voks pellet inne i sylinderen, således som kjølesystem temps stige, smelter voks pellet og ekspanderer for å skyve på stemplet i sylinderen. Stempelet presser mot ventilen, og termostaten åpner.
Stuck lukket
p Det er en god sjanse for at svikt kommer fra voks og stempelenheten, lukke ventil og stikker det stengt. Dette er svært dårlige nyheter for motoren din, siden kjølevæskestrømmen til radiatoren vil opphøre og motoren overopphetes i løpet av minutter. Diagnose er ganske enkel. Du må bare fjerne radiatorlokket, ta motoren opp til temperatur og se ned i radiator for kjølevæskestrømmen kommer ut av den øvre radiator slangen. Dersom kjølevæsken ikke beveger seg og radiatoren er kaldt, har du fått en termostat problem.
Stuck Åpen

En termostat fast åpen vunnet ' t vondt mye bortsett fra det faktum at motoren vil ta lengre tid å komme opp til temperatur og kan aldri nå sitt nominelle driftstemperatur hvis utetemperaturen er lav. Dette sannsynligvis ikke kommer til å skade motoren, men det vil skade hestekrefter, dreiemoment, drivstofføkonomi og muligens utslipp. Lave kjølevæske temperaturer kan være spesielt problematisk om vinteren, som kjølevæske gir termisk energi for varmeapparatet. For å se etter en stuck-open ventil, se for kjølevæskestrømmen i radiatoren med motoren kald. Hvis kjølevæske sirkulerer med motoren kald, er termostaten fast åpen.
Stuck Halvveis eller Lekkasje
p Dette er ikke så uvanlig som du kanskje tror, ​​og det er nok mer vanlig enn enten en fast helt åpen eller lukket tilstand. Stempelkjeppene i eldre termostater kan enten jam halvveis eller voksen kan nedbrytes og ikke klarer å åpne den helt. Symptomene er en kombinasjon av de stuck-åpen og stuck-shut forhold, men mindre alvorlig og umiddelbar. Motoren kan ta lengre tid å komme opp til temperatur og deretter sakte overopphetes når den kommer opp til hastigheten. Bilen kan eller ikke kan overopphetes til fiasko, men det vil definitivt kjøre varmere enn det burde.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68194.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer