Slik feilsøker en 1995 Chevy S10 Pickup 4.3 Engine

En 1995 Chevrolet S10 er utstyrt med en første generasjon On-Board Diagnostic system. Pickup motor kontrollmodul (ECM) overvåker kontinuerlig motor funksjoner og registrerer tilfeller av feil og svikt. ECM tildeler hver feil kode når de oppstår. Tilgang til disse feilkoder vil effektivisere prosessen med feilsøking motoren. I stedet for å undersøke gjennom syn, lyd, og sti og feiling, vil ECM fortelle deg eksakt hvor du skal begynne å lete. Imidlertid bør trekke ECM sin feilkoder være begynnelsen på en motor diagnostisk, ikke slutten. Du trenger
Binders
Blyant
Papir
Vis flere instruksjoner
en

Åpne Chevrolet pickup dør og Crouch ned. Se inn i beinet plass under dashbordet. Der vil du finne S10 er samlebåndet Data Link rett under rattet. Den ALDL fungerer som en datamaskin stikkontakt og det er din tilkoblingspunkt til Chevy ECM.
2

Rett ut hver sving i en binders. Deretter bøyer klippet inn i en lang stor "U"-form.
3

Stick endene av "U" formet binders inn i ALDL. Den ene enden må gå inn på "A"-spor, og de andre må gå inn i "B"-spor. Begge er ved siden av hverandre, og de er på den øverste raden, helt til høyre ende.
4

Slide din S10 er nøkkelen i tenningen sylinder. Slå til "On"-betegnelsen. Dette vil aktivere pickup elektriske system, samt lastebilens ECM. La motoren av, helt.
5

Plukk opp en blyant og noen skrap papir. Se S10 er check engine lys og telle hvor mange ganger det blinker kode på deg. General Motors bruker sitt eget sett av OBD-I-koder, med hver kode som består av to tall. Første siffer i koden kommer i lange blinker. Det andre tallet vil komme i korte blink. For eksempel, ville GM OBD-I kode 19 omhandler sveiv sensor, og det formidles som en lang flash etterfulgt av ni kortere blinker. Det vil være en pause mellom hele flash feilkoder.
6

Slå opp definisjonene til hver av flash-koder formidles via check engine lys. GMs koder er ikke publisert i sin eiers manualer. Du må finne definisjonene enten på nettet, eller som del av en Haynes Repair Manual for 1995 pickup lastebil.
7

Prop åpne S10 hette. Feilsøke motor basert på de problemene som er oppført av din pickup ECM. Lang utover problemet som er angitt ved definisjonen av kodingen. For eksempel refererer GM OBD-I-koden 13 til en åpen oksygen følerkretsen. Feilsøke ikke bare denne kretsen, men oksygen sensor som helhet, og alle komponentene rundt det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66993.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer