Hvordan fortelle om en Ford Explorer PCM er dårlig?

En drivverket kontroll modulen er en del av en Ford samlede On-Board Diagnostic system. Det er ditt Fords sentral datamaskin. Hvis det slutter å fungere riktig, så bilens samlede OBD-II vil ikke fungere. Kjøretøyet vil fortsatt fungere, men det vil ikke være i stand spor motor og kjøretøy feil som de oppstår. Som et resultat, vil du ikke være i stand til å fange alvorlige problemer før de fører til feil, svikt eller sammenbrudd. Kontroll av systemet krever bruk av en OBD-II scanner. Du vil være i stand til å fortelle raskt om PCM fungerer eller ikke. Du trenger
OBD-II scanner
Vis flere instruksjoner
en

Søk gjennom OBD-II scanner håndbok for en liste over generiske OBD-II koder og deres definisjoner. Markere stedet ved enten hund-ørering siden eller ved hjelp av et bokmerke.
2

Finn Fords supplerende OBD-II koder på nettet. Skrive ut disse kodene. Dette er den raskeste, laveste koster alternativet. The Explorers håndboken vil verken ha Fords koder eller generiske OBD-II koder. Hvis du eier en Haynes eller Chilton guide for din Explorer byggeår, finner du kodene du trenger i kapittelet som dekker utslipp.
3

Les gjennom både generisk og Ford OBD -II-koder. Merke eller markere alle koder som omhandler PCM. Disse kodene vil være på både generisk og Ford-spesifikke lister.
4

Åpne Explorer passasjer-side døren og plasser materialet inn i navigatoren førersetet. Du kommer tilbake til dem senere.
5

Åpne førersiden dør og se under dashbordet og venstre side av rattstammen. Der ender du OBD-II-systemet Data Link Connector. Koble OBD-II scanner til denne datamaskinen stikkontakt.
6

Slå på Explorer elektriske system. Avhengig av din merkevare av OBD-II scanner, kan du også nødt til å slå Explorer motor på.
7

Se på skanneren er lest opp. Hvis kodene ikke har blitt trukket ut av systemet, sørge for at skanneren er slått på. Noen merker av skannere kan auto-aktivere og auto-hente koder. Tast inn en kode "scan"-kommandoen, hvis skanneren ikke er forhåndsinnstilt til umiddelbart å gjøre det.
8

Se på skanneren igjen. Hvis kodene ikke har blitt hentet, da har du et alvorlig problem med PCM. Når kodene har blitt trukket fra systemet, plukke opp det materiale igjen i navigatoren førersetet. Sammenligne koder på skanneren med de du noterte tidligere. Hvis det ikke er PCM relaterte koder i systemet, så modulen fungerer.
9

Ta Explorer til en mekaniker bør finne PCM relaterte feilkoder. I beste fall kan det hende du bare må ha PCM omprogrammeres. Din worse case scenario innebærer å betale for nye modulen helt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66966.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer