Slik utfører diagnostikk tester ved hjelp av en skanner på en bilens motor

Et on-board diagnose scanner sparer tid når du feilsøker problemer med bilens motor. Bilens datamaskin kjører en rekke rutinemessige tester og kontroller på motoren. Når et problem dukker opp, starter datamaskinen problemer en kode og klassifiserer problemet som "pending". Hvis det skjer flere ganger, vil statusen endres til "trøbbel koden" og tjenesten engine lyset kommer på. Du trenger ikke å ha en aktiv tjeneste motor lys til å bruke en on-board diagnose system. En god scanner ikke bare henter feilkoder, men identifiserer ventende de også. Du trenger
OBD-II scanner
Vis flere instruksjoner
en

Noen skannere oppstart av seg selv og automatisk hente koder, mens andre må slås på manuelt med en "hente"-kommandoen inn. Noen viser bare koder, mens andre kan samhandle med en datamaskin via en USB-kabel. Også, mens acquainting deg selv med en skanner og sin manuelle, bokmerke listene over OBD-II-koden definisjoner. Du trenger å referere til dem.
2

Finn den diagnostiske data link tilkobling i bilen. For de fleste biler, er dette funnet under dashbordet og mellom gasspedal og venstre panel. I noen biler, er dette uttaket utsatt, mens andre ikke er det. Du leter etter en 16-pinners reseptor port vanligvis støpt ut av sort plast.
3

Hook skanneren opp til den diagnostiske datatilkobling. Små variasjoner i å utføre testene vil starte her på grunn av forskjeller i OBD-II skannere. Følgende er generelle trinn for å fullføre en test.
4

Slå på kjøretøyet. Noen skannere krever bare makt, men andre kanskje trenger motoren sveives. Hvis du bruker en skanner som ikke har ikke en "auto-on", slå den på og taste inn en "hente"-kommandoen. Det vil ta et sekund for koder skal vises på skanneren.
5

Bla gjennom koder og skille mellom hva som er "feil" og hva er "pending". Alltid ivareta feilkoder først. Rådfør skanneren manual for koding definisjoner. Mange skannere manualer, men bare har generiske koder som gjelder for alle OBD-II biler. Produsenter har supplerende koder særlig til sine kjøretøy. Hvis du ikke kan finne koden beskrivelse i en manuell, må du kanskje søke etter definisjoner på nettet.
6

Slå av skanneren og kjøretøy. Åpne panseret og se inn i motorrommet for å undersøke områder som trenger ytterligere gransking. Men hvis skanneren rapportert noe ukjent, ta bilen til en mekaniker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66252.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer