Slik feilsøker en Ford EEC-IV

Før 1996, hver produsent hadde forskjellige diagnostiske systemer. Ford brukte elektronisk motorkontroll, og den fjerde versjonen (EEC-IV) kom i bruk med 1984 biler. Feilsøking motorproblemer og EEC-IV feilkoder involvert en prosess mer primitiv enn dagens håndholdt skanner. Likevel, initiere en eldre Fords selvtest er fortsatt en relativt enkel oppgave. Det er to prosesser for å sjekke EEC feilkoder. Den ene innebærer å telle hvor mange ganger check engine lyset blinker, og den andre er nødvendig for eldre Fords som ikke har en check engine lys. Du trenger
Byglingstråd
Volt meter
Vis flere instruksjoner
Fords med en sjekk motoren lys
en

Sett nøkkelen i tenningen og starte bilen. La kjøretøyet uvirksom til motoren er fullstendig oppvarmet. Vent 5 til 10 minutter, eller rev motoren ved 2000 rpm i to minutter.
2

Slå av motoren og sett på parkeringsbremsen. Pass på at klimaanlegget er slått helt av.
3

Åpne panseret på bilen og finne selvtest Outlet. Plasseringen vil variere etter modell av Ford. STO er trapesformet og har seks porter. Nærliggende vil være selvtest Input. Det vil inneholde bare én port.
4

Plasser en jumper wire inn i selvtest strømuttaket jording port. Dette vil enten være det riktige sporet på den øverste raden, eller lengst til venstre sporet på den nederste raden. Konsultere brukerhåndboken for å være sikker på at du bruker riktig spor.
5

Vri tenningsnøkkelen til "On". Kodene vil bli videreformidlet av check engine lyset blinker. Telle disse blinker. De feilkoder selv er enten to eller tre sifrede tall. Det blir en kort pause mellom tallene. For eksempel vil kode 14 har check engine lyset blinker én gang, da blir det en liten pause, og neste lyset blinker fire ganger. Lengre pauser mellom lys indikerer slutten av en feilkode, og begynnelsen på en annen. Skriv ned alle kodene.
6

Slå Ford off. For EEC koden definisjoner, ta kontakt med en av de mange OBD-I nettsteder tilgjengelig.
Fords Uten en sjekk motoren lys
7

Start bilen og la motoren varm. Deretter slå av motoren.
8

Sett volt meter å lese mellom 0 og 15 volt likestrøm. Koble volt meter er positive ledningen til postive terminalen på Fords batteri. Deretter kobler negative ledningen til selvtest strømuttaket jording sporet.
9

Koble selvtest strømuttaket signal retur sporet til selvtest inngang med en jumper wire.
10

Vri Ford "On", men ikke start motoren. Telle de gangene nålen feier. Det vil være en liten pause mellom tallene i koden. Kode 14, for eksempel, vil ha en nål sveip, fulgt av en pause, og deretter fire nål sveip. Lange pauser angir begynnelsen og slutten av et nytt problemer kode.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66142.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer