Toyota T100 Air Conditioning Feilsøking

The Toyota T100 er en første-års modell av Toyota i full størrelse pickup lastebil linje, som ble tilbudt med valgfri aircondition. A /C-systemet kan lekke eller bli skadet, og feilsøking av systemet er komplisert fordi det er spredt ut over motorrommet. Den gjennomsnittlige T100 eieren kan diagnostisere air condition-systemet i omtrent en time. Lyder

Mange komponenter av air condition-systemet vil lage lyder når de er i ferd med å mislykkes. Lydene blir høyt når de har mislyktes. Kompressoren kan lage en pipelyd som indikerer det krever mer glidemiddel. Dens vedlagte clutch kan gjøre en sliping lyd, noe som betyr at det kan svikte snart. Mislykkede kompressorer og clutcher vil gjøre en fryktelig racket, og kunne gripe helt. Fordampere og kondensatorer som regel rett og slett lekker, noe som gjør en svak hvesende lyd.
Ultraviolet Dye

UV fargestoff brukes til å finne en klar lekkasje i freon kjølevæske system av klimaanlegget. På T100, er fargestoff injiseres med en butikk-kjøpte ventil og kan, koblet til den lave siden munnstykket av A /C systemet i nærheten fordamperen. T100 ble bygget etter bytte til 134a freon, som betyr dysene bare passe riktig ventil. Med bilen kjører, åpnes ventilen, slik at systemet vakuum i fargebad. Senere, etter bruk av A /C i en periode, vil et svart lys viser lekkasjer og deres kilde. UV-dye lyser grønt under en svart lys, og et drypp eller spray av lyse grønt overalt på A /C-systemet er et tegn på en lekkasje.
Elektrisk

Noen ganger kan systemet slutter å virke på grunn av mangel på elektrisk kraft, eller operatøren styrer har sluttet å virke. Den primære ledningen på T100 for å drive koplingen, som engasjerer kompressoren og systemet, er en grønn ledning som kommer fra toppen av kompressoren. Det er to sikringer, om at førerens spark panel sikringsboksen, og en annen under panseret på den primære sikringen blokken. Hvis disse har blåst filamenter, vil erstatte dem løse det umiddelbare problemet, den virkelige grunnen til den gamle sikringen kanskje ikke synlig

hjelp av en koblingsskjema for T100, finne ruten til kraften går til systemet. , og trenger maskinen sjekkes for feil (de fleste auto deler butikker vil gjøre dette gratis). Kompressoren trenger også en god jording wire, så sjekk alle grunnlag i nærheten av kompressoren. Inne, kontrollene er vakuum-aktiverte og kan lekke. Lytt for forsvarlig drift når du skyver kontrollene. Hvis en hvesende ikke stopper med en endring i drift, kan vakuum system være å klandre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64482.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer