Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Instruksjoner for bruk av en skjærebrenner

En oxy-acetalyne lommelykt, vanligvis referert til som en "acetalyne fakkel" eller "skjærebrenner," bruker en akselerert blanding av drivstoff og oksygen til å skjære gjennom ulike typer metaller som stål eller bly . Før advent av plasma cutter, var oksygen-acetalyne fakler den foretrukne metoden for å skjære gjennom disse typer materialer, og fortsatt se utvidet bruk som plasma kuttere er ved ubrukelig i å skjære gjennom nonconductive materialer. Husk at skjærebrennere er farlig å bruke hvis du er uforberedt eller ikke kunnskap om hvordan du skal håndtere utstyret. Du trenger
skjærebrenner
Darkened briller
Sveiser hansker
Sveiser jakke
Vis flere instruksjoner
en

Sett på all den nødvendige beskyttende gear. Dette inkluderer tykke skinnhansker og et skinn sveiser jakke å beskytte deg mot villfaren gnister, og et par sveiseapparater og briller for å beskytte øynene mot sterkt lys generert av skjærebrenner.
2

Sjekk dine slanger og drivstofftanker for å sikre at det ikke er noen lekkasje, og at alt er i god stand. Når dette er gjort, den riktige dysen til tuppen av brenneren din og justere drivstoff og oksygen presset til nivåene angitt i dokumentasjonen som fulgte med brenneren din. Dette presset nivået vil variere fra fakkelen til fakkelen, og også avhengig av skjæremunnstykke bestemmer deg for å bruke.
3

Åpne ventilen på acetalyne tank akkurat nok slik at du kan knapt høre gassen begynner å strømme ut av fakkelen, og sett spissen (verktøyet som brukes til å lyse skjærebrenner) på tuppen av flyten munnstykket. Klem spissens håndtaket, og dette vil føre til en liten gul flamme skal vises på spissen av fakkelen
4

Åpne acetalyne ventilen langsomt slik at gasstrømmen øker til du har en 10-tommers flamme. kommer fra fakkelen. På dette punktet, åpne oksygen ventilen sakte. Flammen vil bli blått og hvitt som oksygen strømmer inn i gassblandingen. Fortsett å åpne ventilen til flammen begynner å krympe i størrelse. En liten blå flamme vil virke "innsiden" den hvite ytre flamme, er dette din fakkelen er cutting flamme.
5

Åpne acetalyne ventilen videre til den indre flammen er nesten samme lengde som tykkelsen på materialet du ønsker å kutte.
6

Hold brenneren jevn over det materialet du ønsker å kutte slik at skjæring flammen er på en vinkelrett vinkel til metall. Senk fakkelen sakte, holde den blå cutting flammen fra berøre metall til metall har blitt rødglødende. Når metallet er rødglødende, senke cutting flamme. Det vil være en mye gnister, men den blå cutting flamme bør kutte rett gjennom metall med litt problemer
7

Trykk og hold spaken på lommelykt for å holde fakkelen ventilen vidåpne;. Dette vil gjøre deg i stand til å begynne å kutte materialet. Flytt skjærebrenner sakte langs det området du ønsker å kutte, slik at flammen til å kutte hele veien gjennom som du går. Pass på å ikke gå for sakte, men eller skjæring flamme vil smelte de beste kantene av metall.
8

Finish skjæring og slipp spaken på fakkelen slik at flammene for å gå tilbake til deres pre-cutting scenen. Slå av oksygen ventil, så acetalyne ventil for å stenge fakkelen. Tillat metall avkjøles, da det vil ha blitt overopphetet fra kontakt med skjærebrenner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/body-shops/62484.html

Previous:
Next:

Body Shops