Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hva er hensikten med en Brake Rotor?

En bremse rotoren er en kritisk del av platen bremsesystemet på kjøretøy. Identifisere, forstå hensikten med rotor og hvordan det fungerer i kombinasjon med de andre bremsesystemet deler vil bidra til å bevare dine rotorer. Identifikasjon

bremse rotoren er en stor rund hub som glir gjennom akselbolter ender opp med det bakre side sitter flush til akselen plate. Rotoren har en glatt overflate maskinert på begge sider at bremseskivene kommer i kontakt med den. Skivene er festet og holdt sammen til en del som kalles skyvelære, og ender opp med en plate plasseres i front av rotoren og den andre platen vender mot den bakre side.
History

Selv om platen brems systemet med en rotor eller plate ble først utviklet på 1890-tallet det ble ikke vanlig før på 1950-tallet, og selv da ble vanligvis bare brukes på sport eller racerbiler som krevde en mer overlegen bremseevne , som dette systemet tilbyr. Rotoren og plate system ble mer utbredt for standard kjøretøy på 1960-tallet, men ble vanligvis bare installert for bremsene foran, som er der de fleste av bilens stopping power kommer fra. Av 1970-tallet og 80-tallet skivebremser foran ble mer av normen, men det var, og fortsatt er, ikke uvanlig for biler å fortsette å operere med en bakre bremse trommelen systemet med bremseklosser og trommer fremfor rotorer og plater.

Funksjon

Formålet med rotoren er å gi en pålitelig, herdet stål, glatt overflate for bremseskivene å komme i kontakt med for å stoppe bilen. Av rotoren blir boltet til aksel ved slepe nøtter som fester hjulet, rotoren forbli stabil roterende med hjulet, og når platene, som er de bevegelige delene, lukker på rotoren når bremsepedalen trykkes inn, kommer i kontakt med rotoren flater hjulene har noe annet valg enn å bremse ned og stoppe. Platene kontakte begge sider av rotoren samtidig.
Typer
p Det er noen grunnleggende typer rotorer. Standarden fabrikken utstedt type som er helt tilstrekkelig, og så er det høy ytelse rotorer med en tykkere plate overflate. Så noen rotorene har spor skjære i dem og er vanligvis bare brukes for racerbiler som krever raskere stopper ved høye hastigheter, eller generelt når mange stopper er nødvendig på en jevnlig basis. Den slisset rotor tillate mer frisk luft til å passere gjennom å redusere risikoen for over oppvarming som kan forårsake vridning og bremsing svikt. Slotted rotor men på grunn av sporene, vil slites ned bremseskiver før siden de ikke subber på en konsistent glatt overflate.
Fordeler

motsetning bremsetrommelen systemer , den skivebremsesystemet hjelp rotorer krever ingen justering, og det er ganske enkelt å avgjøre om rotorene er iført tynne eller har blitt scoret ved å fjerne bilen hjulet til å observere dem, heller enn hjulet og deretter bremsetrommelen, brukes på en tromme system. Rotor bremsesystemer også tilby overlegen bremsekraft over vanlige tromme systemer som skivene kontakt rotoren mer tungt og godt ved å bruke begge sider av rotoren plate. Også det er mindre bevegelige deler og fjærer å være opptatt av å bryte eller løsner. En annen fordel med rotor Bremsesystemet er at det gir en raskere utvinning fra nedsenking i vann fra veien versing en inneholdt bremsetrommelen system.
Forebygging /løsning
p Det er ingen bestemt tidsramme at rotorene trenger å bli maskinert eller erstattes. Jevnlig ettersyn er nødvendig for å fastslå om noen score /arr eller slitt ned områder noen ganger kalt "jernbanespor" er til stede. Normalt hvis platene blir erstattet på riktig intervall og har ikke fått lov til å skjære i rotorene, kan de vare på ubestemt tid. Hvis platene har lov til å slites ned så langt som nagler på skiven for eksempel, skåret i rotorene, vil rotorene må bearbeides eller kutte for å jevne ut overflaten, hvis resultatet eller spor er ikke så dypt, eller helt erstattet hvis skjæring er ikke et alternativ. Rengjøring rotorene med en brems rensevæske spray er også viktig å holde fremmede partikler og brems støv av, som ansamlinger kan skade rotoren over tid og skape arrdannelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/57084.html

Previous:
Next:

auto Bremser