Zara Larsson beklaget Twitter-melding etter Facebook-drap: – Herregud

(Dagbladet): Den svenske popprinsessen Zara Larsson (19) er kjent for sitt frittalende vesen og politiske engasjement.

Den unge popkometen har nytt stor suksess på sosiale medier og har blant annet gått til krig mot såkalt «slutshaming», refset overgrepsmenn og slått tilbake mot netthets.

Denne gangen ble imidlertid det som skulle være en harmløs Twitter-melding om Larssons søndagsaktivitet slå tilbake på 19-åringen.

- Pow, pow, pow, pow

Seint lørdag kveld var nemlig Larsson ute på Twitter og meddelte at hun hadde vært ute og skutt med pistol for første gang.

- Jeg skjøt med pistol for første gang i dag her i Mississippi, faktisk åtte forskjellige. Jeg var pow, pow, pow, pow, skrev hun på det sosiale mediet i en melding som seinere ble slettet.

Omtrent samtidig med Larssons Twitter-melding kom de første rapportene om en skyteepisode i Cleveland i Ohio.

Der er mistenkte Steve Stephens etterlyst etter å ha skutt og drept 74 år gamle Robert Godwin på åpen gate. Mannen beskrives av politiet som et tilfeldig offer, og det brutale drapet ble kringkastet på Facebook.


TAR SELVKRITIKK: Zara Larsson slettet denne Twitter-meldingen. Deretter beklaget hun den.
Vis mer

Det hadde ikke Larsson fått med seg da hun skrev på Twitter.

- Herregud, folkens

Kort tid etter kom hun med en melding relatert til hennes egne erfaring og oppfattelse av skytevåpen.

- Til deres informasjon så er jeg imot loven om å ha våpen til personlig bruk, og jeg ville aldri i livet hatt ett selv, skriver hun.

Lik etterpå ble hun imidlertid obs på det som hadde skjedd i Cleveland.

- Herregud, folkens. Jeg er lei meg for den dårlige timingen ved forrige tweet. Jeg så bokstavelig talt nettopp nå nyhetene om Cleveland. Beklager, skriver popstjerna.

Engasjementet lok ikke vente på seg på den svenske stjernas Twitter-side, og hun begynte selv å diskutere amerikanske våpenlover med en rekke brukere. Der kom det fram at hun er mot retten amerikanere har til å bære våpen, nedfestet i det andre grunnlovstillegget.

- Folk vil ikke forby våpen fordi de vil har våpen til å beskytte seg selv mot andre folk med våpen. Jævla. Bra. Logikk, skriver hun syrlig.

Hun sier videre hun bare er for at våpen kan brukes til jakt og sport, men mot eierskap av våpen til personlig bruk.

- Jeg har prøvd det, ja. Og jeg er virkelig lei meg for timingen på Twitter-meldingen. Fortsatt motstander av våpen til personlig bruk, skriver hun.

Gjørt braksuksess

Zara Larsson (19) slapp i mars sitt debutalbum «So good», og gjør stor suksess over hele verden. Hun turnerer for øyeblikket i USA.

Til tross for sin unge alder, har verdensstjerna allerede bemerket seg med store hits som «Never Forget You», «Lush Life», EM-låta «This One’s For You» og ikke minst «Uncover», som herjet i 2013.

Men det er ikke bare gjennom musikken hun når ut til folket. For utenom å være artist er Larsson godt kjent for å være et frittalende vesen – særlig for sine feministiske budskap.

I 2015 gjorde hun blant annet et kondomstunt, som gikk ut på at hun tredde et kondom over hele foten sin, med et klart budskap:

To all the guys saying “my dick is too big for condoms” TAKE A SEAT

A post shared by Zara Larsson (@zaralarsson) on Jan 5, 2015 at 12:40pm PST

- Til alle mannfolk som sier «pikken min er for stor for kondomer»: SETT DERE NED.

Høye forventinger

Da Dagbladet var i kontakt med artisten tidligere denne måneden, før plateslippet, sa hun at hun selv hadde svært høye forventninger til det nye albumet.

- Jeg vil selvfølgelig at folk skal synes det er bra, og at det kan måle seg opp i mot responsen jeg har fått på de andre singlene jeg har sluppet det siste året, skriver Larsson i en e-post.

Hun forteller at hun har jobbet med «So Good»-albumet i omtrent ett år, og omtaler prosessen som lærerik og morsom, med mye jobb og reising inkludert.

- Jeg elsker virkelig jobben min, så det går fint, skriver hun.

Monday, April 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments