Sekundet etter spøken innså han hva han hadde sagt og gjemte seg under jakka: – Virkelig smakløst

(Dagbladet): I 2011, under den enorme tegneseriekonferansen Comic Con i USA, promoterte den nå «Justice League»-aktuelle skuespilleren Jason Momoa første sesong av «Game of Thrones» i en paneldebatt.

Spol seks år fram i tid og karrieren til Hollywood-produsenten Harvey Weinstein er i grus etter at konturene av tiår med angivelig grisete oppførsel kommer fram i form av grove anklager om seksuell trakassering og voldtekt.

Den massive oppmerksomheten rundt skandalen gjør at debatten om objektifisering, sexisme og maktmisbruk i film- og underholdningsbransjen raser.

Nå får Momoa kjenne på all oppmerksomheten som omgir tematikken, etter at et klipp fra «Game of Thrones»-seansen i 2011, hvor Momoa spøker om «å voldta vakre kvinner», har begynt å sirkulere på sosiale medier, skriver blant annet The Guardian.

- Unnskyld

Momoa velger å unnskylde det han sa for seks år siden.

- Jeg våknet i Australia til reaksjoner fra masse folk på en smakløs vits jeg sa for mange år siden. Jeg er fremdeles skuffet over meg selv over den manglende sensitiviteten uttalelsene mine den dagen.

- Voldtekt og seksuell trakassering kan ramme hvem som helst, og blant egen familie og venner har jeg selv sett hvor vondt det kan gjøre. Kommentaren var virkelig smakløs, unnskyld, skriver Momoa fredag.

Pinlig uttalelse

I megaserien hadde Momoa rollen som den barbariske hestekongen Khal Drogo. På et tidspunkt i første sesong voldtar Drogo ektefellen Daenerys Targaryen (Emilia Clarke).

I paneldebatten spøker han om alt det ekstreme han slipper unna med som en fiktiv karakter i et fantasyunivers.

- Jeg elsker den sjangeren, fordi det så mange ting man kan gjøre. Som å rive ut tunga på noen å komme unna med det, eller å voldta vakre kvinner, sier Momoa.

Salen bryter ut i latter og Momoa skjønner raskt hva han har sagt. Kollegaene i panelet vrir seg i stolene, mens Momoa forsøker å dra dressjakka foran ansiktet.

- Gjør henne vondt

I et intervju med New York Post samme år sa han følgende:

- Ja, jeg voldtar Emilia Clarke. Jeg elsker henne, men jeg gjør henne vondt og hun gråter. Vi kunne gjort scenen lengre, men du skjønner poenget. Jeg er ingen voldtektsmann. Jeg foretrekker at kvinner nyter sex, sier Momoa.

Weinstein Skandalen

Hollywoods oppgjør med Weinsteins oppførsel kommer etter at The New York Times avslørte at den anerkjente produsenten skal ha seksuelt trakassert flere kvinner de siste tre tiåra.

Flere kvinner har den siste uka ytret seg offentlig om påstandene. Enkelte har stått fram som offer for 65-åringens ubehageligheter, om det så er i form av fysisk berøring eller kommentarer. Blant dem finner vi Angelina Jolie (42) og Gwyneth Paltrow (45), samt flere andre.

Weinstein fikk sparken i filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein etter oppslaget i The New York Times i forrige uke, og etterforskes nå av politiet i New York og London, skriver NTB.

Saturday, October 14th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments