Verdensstjernene samlet på scenen i Manchester: – Dette kommer til å bli en emosjonell kveld

(Dagbladet): I kveld er 60 000 publikummere samlet på Old Trafford Cricket Ground for det som anledningen ikke bare er en konsert, men også en minnestund.

Til sammen 22 personer, inkludert syv barn, ble drept og flere ble skadd, etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv etter en Ariana Grande-konsert i Manchester 22. mai.

Nå er hun tilbake i byen hvor alt skjedde, og med seg på laget har 23-åringen noen av verdens mest kjente artister, deriblant Robbie Williams, Justin Bieber, Miley Cyrus, Katy Perry, Usher og Pharrell Williams.

Sju personer ble drept og 48 skadd da tre gjerningsmenn kjørte ned en folkmengde med en varebil på London Bridge i går kveld, før de etterpå angrep tilfeldige mennesker med kniv. Gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet.


EMOSJONELL: Det var en tydelig rørt Ariana Grande som inntok scenen foran 60 000 publikummere i kveld. Foto. NTB Scanpix
Vis mer

- Fantastiske

På tross av dette har fans – inkludert flere av de skadde fra terrorangrepet 22. mai – funnet veien til kveldens konsert. Mange er også avbildet i t-skjorter med teksten «Vi står samlet», og «Vi elsker Manchester» på brystet.

Konserten ble åpnet med ett minutts stillhet, før Mumford & Sons-stjerna Marcus Mumford opptrådte, og proklamerte: «La oss ikke være redde».

Han introduserte så Take That, før Robbie Williams gikk i spissen med sin opptreden, der publikum svarte med allsang.

- Dette kommer til å bli en emosjonell kveld. Publikum er fantastiske, sier kommentatorene av konserten, som blant annet vises på NRK.

- Alt vi føler her i kveld er kjærlighet, sier Pharrel Williams etter sin opptreden.


Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Våre hjerter er med dere

U2-vokalist Bono hadde for anledningen også sendt en video, hvor han kom med en klar beskjed til publikum:

- Våre hjerter er med dere, våre hjerter er i Manchester. Så mange av våre venner befinner seg i denne flotte byen. Vi kjenner stor sorg for foreldrene som har mistet et barn, og barn som har mistet sine foreldre i dette ubegripelige marerittet.

Det var Ariana Grandes manager som introduserte kveldens «hovedgjest». Han benyttet samtidig anledningen til å rose publikum for å møte opp, selv etter alt som har hendt.


Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Grande – som fikk enorm jubel til låtene «Break Free» og «Be Alright» – uttalte på scena at hun føler stor kjærlighet overfor publikum og Manchester.

- Jeg elsker dere, Manchester!

Fra tidligere var det kjent at en gruppe elever fra Parrs Wood High School i Manchester skulle opptre med Ariana Grande under konserten. Flere av disse var også til stede under terrorangrepet 22. mai.

Støtte av kjæresten

Mange var tydelig rørt da elevene sang «My Everything» sammen med popstjernen i kveld. Senere i showet dukket også Grandes kjæreste, Mac Miller, opp på scenen for å støtte henne under fremførelsen av låtene «The Way» og «Dang!».

En annen verdensstjerne som virkelig mottok stor jubel fra tilskuerne i kveld, er Justin Bieber.

- Dere er så modige. Kjærlighet vinner alltid til slutt!, proklamerte han fra scenen.

Konserten har fått navnet «One Love Manchester», og er en innsamlingsaksjon, der alle pengene fra billettsalget skal gå til å hjelpe terrorofrene.

Mot slutten av konserten stemte også Coldplay i med den legendariske Oasis-låta «Don’t Look Back In Anger», i tillegg til «Fix You» og «Viva La Vida».

Det er ingen tvil om at mange mennesker verden over følger konserten via tv og internett. På Twitter har tusenvis delt sin støtte og gitt sine hyllester via emneknaggen #onelovemanchester.


Foto: NTB Scanpix
Vis mer

MYE KJÆRLIGHET: Flere tusen publikummere er samlet på Old Trafford Cricket Ground. Alle pengene fra billettsalget skal gå til å hjelpe terrorofrene etter 22. mai. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Foto: NTB Scanpix
Vis mer
Sunday, June 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments