Venn og spritsmugler foreslo samarbeid med Jensen: – Han ble stram og sint

(Dagbladet): I dag vitner den 59 år gamle hasj- og smuglerdømte vennen til Eirik Jensen i retten.

I dag sitter Jensen selv tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til narkotikakriminalitet, ettersom påtalemyndigheten mener eks-politimannen samarbeidet med hasjbaronen Gjermund Cappelen.

Jensen var forlover for 59-åringen i 1997 og de to vokste opp sammen på Nesodden. Som 16-åringer tok de de dykkerlappen sammen.

- Vi har har vokst opp sammen. Etter hvert har vi sklidd litt fra hverandre. De siste åra har ikke jeg vært tilgjengelig, så det har ikke vært så mye kontakt, sier 59-åringen, som også er nevnt ved flere anledninger i boka til Eirik Jensen «På innsiden».

Leste boka til Jensen

I 2008 ble han dømt for å ha innført 404 kilo hasj til Sverige. Ifølge påtalemyndigheten og dommen skulle hasjen til Norge. 59-åringen ble for kort tid siden løslatt, etter å ha sonet både i Sverige og i Norge.

I Jensens bok går det fram at Jensen måtte ta avstand fra vennen og mannen han var forlover for etter at 59-åringen ble dømt.

- Jeg har prøvd å ta kontakt med ham etter at jeg fik besøk av Spesialenheten. Jeg ringte to-tre ganger og har ikke fått kontakt, sier 59-åringen i retten.

- Da du leste boka hans, da skjønte du at han bevisst ikke ville ha kontakt med deg? spør aktor Kristine Schilling.

- Jeg fikk klar beskjed om at hvis jeg gikk over streken, så ville kontaken bli brutt. Etter at jeg ble dømt for det jeg er dømt for, så var det stopp, sier 59-åringen, som selv sier han til tider har prøvd å være streit, og til tider vært kriminell.

Han jobbet som dørvakt i ett år på 90-tallet, men har også drevet stort innenfor spritsmugling. Han drev også med innkreving eller «private inkassooppdrag», som han kaller det.

- Kan vi kalle det torpedovirksomhet? spør aktor Kristine Schilling.

- Ja, sier 59-åringen, som nekter skyld og befatning med hasjsaken.

- Ikke korrupt

Mannen forteller at han ser på Eirik Jensen som en «politimann til sin hals, men utradisjonell».

- Jeg ser på han som en politimann tvers igjennom, med sterke og svake sider. Hans svake side er at han bryr seg om folk, de han jobber mot, narkomane og krimnelle. Han bryr seg nok mer enn mange politimenn mener han skal gjøre. Det er hans stil og måte å tenke på, og det har uheldigvis slått tilbake mot ham, sier 59-åringen, som ikke tror på at Jensen har vært korrupt.

- Han strekker seg langt for informantene sine, kildene og tysterne, kall det hva du vil. Han tøyer grensene, men ikke korrupsjon. Det er bare to i denne salen som vet sannheten, sier 59-åringen og ser bort på den medtiltalte hasjbaronen Gjermund Cappelen.

Samarbeid

59-åringen forteller at en gang foreslo for Jensen at de kunne samarbeide, et samarbeid som kunne ganget dem begge.

- Jeg ymtet frampå om et samarbeid, hvorpå han ble stram og sint. Da sa han: spør meg aldri om noe sånt. Han sa han hadde respekt for både politifolk og krimnelle, men ingen respekt for politifolk som har en fot i hver leir, sier 59-åringen.

- Jeg fikk ikke engang fullført tanken min. Reaksjonen hans var så sterk. Jeg tenkte at her er det ikke mulighet for noe, sier 59-åringen, som også forteller i retten at han i 96/97 hadde kontakt med Cappelen.

Da skal Cappelen har tilbudt mannen en jobb.

- Jeg fikk beskjed om å være forsiktig med ham, ettersom han var en informant, sier 59-åringen.

I avhør for Spesialenheten sa 59-åringen at Cappelen hadde fått nummeret fra Jensen. Det samme har Cappelen forklart i avhør.

- Det som står i avhøret, kan jeg ikke erindre å ha sagt til etterforskeren jeg møtte der oppe, men det kan hende at jeg husker feil, sier 59-åringen i dag.

Tuesday, April 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments