Velger skjørt for å takle varmen på jobb

(Dagbladet): Hva gjør du når sommertemperaturen bikker 30 grader og arbeidsgiver ikke tillater shorts som en del av det mannlige arbeidsantrekket? Da tar du på deg kjole eller skjørt istedet.

Det var det Joey Barge (20) fra Buckinghamshire i England gjorde da han ble sendt hjem fra jobb på et call-senter etter å ha dukket opp i mørkeblå shorts.


KJOLESELFIE: Barge tar bilde av seg selv før han drar tilbake på jobb. Foto: Joey Barge
Vis mer

Barge gikk sporenstreks hjem og tok på seg kjole, noe som fulgte arbeidsgivers retingslinjer bedre enn hans opprinnelige marineblå shorts. Han dokumenterte hele sekvensen på sosiale medier, og spurte:

Hvis kvinner kan ha på seg skjørt/kjoler, hvorfor kan ikke jeg bruke shorts?

Bildene på twitter førte med seg en rekke støtteerklæringer og ble plukket opp av medier over hele Europa.

Og 20-åringen er ikke alene om å protestere i kvinnelige gevanter.

Vant fram

Også i Frankrike har kortbukser vært tema den siste uka. Bussjåfører i byen Nantes møtte nemlig opp i skjørt i protest mot at arbeidsuniformen deres ikke inkluderte shorts i varmen.


SHORTS: Denne shortsen hadde Barge opprinnelig på seg da han dro på jobb. Foto: Joey Barge
Vis mer

Videoen av bussjåførene i skjørt har gått verden rundt. Og flere brukte sosiale medier til å uttrykke støtte bussjåførenes ønske om å bruke lettere plagg i varmen

Skjørtstuntet i Frankrike skal å ført fram og bussjåførene kunne endelig gå på jobb i shorts, det melder Ocean Presse.

- Ikke shorts i uniformspakka

Også i Norge er det regler for hva man kan ha på seg på jobben. Noen av disse er uttalte, mens andre inneforstått på den enkelte arbeidsplassen.

På stortinget er det også mennene som har de varmeste arbeidsantrekkene og forventes å møte opp i dress.

Hos bussjåførene i Oslo er det uniform som gjelder. Om de kan ty til skjørt om det blir for varm har til nå ikke vært et tema.

- Dette er ikke en problemstilling vi har måttet ta stilling til, sier kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby til Dagbladet.

Hun understreker at de i Unibuss, som blant annet har bussjåfører som blant annet kjører bussruter i Oslo sentrum, har nokså strenge uniformsregler.

- Shorts er ikke en del av den mannlige uniformspakken, mens kvinnepakken har skjørt som alternativ, forklarer hun.

Om sommeren kan sjåførene droppe jakka og kjøre med korterma skjorte.

- Vi har ikke opplevd at våre mannlige sjåfører har hatt behov for å bruke shorts eller evnetntuelt skjørt på jobb, til det har vi nok et for kjølig klima i Norge, sier Østby.

Kort skjørt

Britiske skoler er kjent for å ha en streng uniformplikt. Dette gjorde flere elever ved Isca academy i Exeter noe med, skriver The Guardian.

Da det fem dager i strekk hadde vært temperaturer over 30 grader og troppet flere av gutta opp i shorts, skriver flere engelske medier.

Ifølge DevonLive, skal en 14-årig gutt ha fått problemer fordi skjørtet hans var for kort.

I etterkant av protestene har også Isca acadebmy forsikret at gutta om ikke lenge vil få shorts som en del av sin uniform.

Sverige

I 2003 skapte den svenske bussjåføren Mats Lundgren overskrifter da kjørte lokalbussen i Umeå i et luftig skjørt.

- Det var behagelig. Nå forstår jeg hvorfor skottene har på seg kilt. Dette bør flere prøve når det er varmt, uttalte Lundgren til Aftonbladets nettutgave den gang.

Han avviste at han valgte skjørt for å trosse sine sjefer, og understreket at det var kun komfortgrunner som styrte klesvalget hans.

Sunday, June 25th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments