Utsetter TV-serie på grunn av Stockholm-angrep

(Dagbladet): Krimserien «Gisseltakingen», om en terroraksjon i København, skulle være årets påskesatsing hos DPlay og senere bli sendt på TVNorge. Nå blir premieren på krimserien utsatt, på grunn av fredagens angrep i Stockholm.

Hanne McBride, mediesjef i Discovery Networks Norway som eier TVNorge, forteller at de vurderte det som veldig feil å ha promotering for denne TV-serien på skjermen, etter hendelsene i Sverige.

Krimserien skulle i utgangspunktet hatt premiere i Discoverys nettspiller D-play søndag morgen.

- Vi har tatt promoen av skjermen. Dette er en krimserie som handler om en terroraksjon i København. Jeg er ikke sikker på når den vil bli sendt. Vi avventer det som skjer i Stockholm, sier McBride.

- Viktig å ta hensyn

Hun forteller at datoen for når serien skulle sendes på TVNorge ikke har vært fastsatt.

- Dette skulle være vår påskesatsing på D-play. Det kan hende at den blir det fortsatt, men i så fall blir det senere i påsken, sier McBride, og legger til at det er viktig å utsette slike serier når denne typen handlinger inntreffer, av hensyn til ofre, pårørende og allmennheten.

- Nasjoner i sorg og nabonasjoner i sorg, skal ikke bli utsatt for ting som kan være en påminner eller ytterligere forsterke en sorg eller et sjokk, sier hun.

Serien er skapt av Kasper Barfoed, etter en idé av Adam Price, som også står bak «Borgen», og Søren Sveistrup, skaperen av «Forbrytelsen». I serien kaprer tre tungt bevæpnede menn en T-banevogn i København og tar 15 gisler.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ble kapret

Fire mennesker ble drept og 15 ble skadd da en kapret lastebil braste inn i en gågate i sentrum av Stockholm fredag ettermiddag.

Politiet i Sverige tror de har pågrepet mannen som førte lastebilen under gårsdagens angrep.

Den omtalte personen ble pågrepet i Märsta i Stockholm og er en usbekisk statsborger, ifølge SVT.

Han skal være 39 år gammel og firebarnsfar. Politiet vil ikke oppgi hva som er årsaken til at de tror han førte bilen, men oppgir at han er mistenkt for terror.

Sverige har forsterket sikkerheten langs grensene i etterkant av angrepet, deriblant mot Norge.

Saturday, April 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments