USA skuffet over russisk Syria-reaksjon

USAs utenriksminister Rex Tillerson uttrykker sin skuffelse over Russlands fiendtlige reaksjon på det amerikanske rakettangrepet mot Syria.

- Jeg er skuffet over reaksjonen fra russerne, fordi den viser at de fortsatt støtter Bashar al Assads regime, sier Tillerson, som trolig får en utfordrende tur når han skal til Moskva i neste uke.

- Spesielt viser reaksjonen at Kreml fortsatt støtter et regime som utfører denne typen skrekkelige angrep mot sitt eget folk, sier Tillerson med henvisning til det antatte angrepet med kjemiske våpen mot den opprørskontrollerte byen Khan Sheikhoun tirsdag.

Uavhengige eksperter har ikke kunnet bekrefte hvorvidt kjemikaliene som angivelig tok livet av 86 mennesker stammet fra et luftangrep fra Assad-regimets.

Natt til fredag avfyrte USA 59 krysserraketter fra krigsskip i Middelhavet mot basen til det syriske luftvåpenet i Shayrat, og begrunnet det med at det var en reaksjon på at Assad-regimet hadde angrepet Khan Sheikhoun med kjemiske våpen.

Russiske myndigheter innkalte til hastemøte i FNs sikkerhetsråd og anklaget USA for aggresjon og åpenbart brudd på folkeretten med rakettangrepet.

USAs ambassadør Nikki Haley gjorde det på sin side klart at USA er forberedt på å iverksette flere angrep som svar på et angivelig nervegassangrep tidligere i uka, men håper det ikke blir nødvendig.

Samtidig med møtet i New York opplyste høytstående tjenestemenn i Pentagon at de undersøker om Russland kan ha hatt noe med det antatte nervegassangrepet å gjøre.

(NTB)

Saturday, April 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments