USA evakuerer Venezuela. Ber diplomatene ta med seg familiene sine

(Dagbladet): Over 100 mennesker er blitt drept i forbindelse med demonstrasjoner i Venezuela de siste fire månedene. Nå beordrer USAs utenriksdepartement ansatte ved landets ambassade til å forlate landet, ifølge Reuters.

Diplomatene er også blitt bedt om å ta med seg sine familier, samtidig som USA anbefaler øvrige statsborgere om å unngå det sør-amerikanske landet.

Venter kraftig uro

Evakueringen kommer foran den varslede folkeavstemningen den 30. juli.

Der skal venezuelanere bestemme om hvorvidt landet skal opprette et borgerråd – et råd som eventuelt kunne endre landets grunnlov.

Det er ventet store opptøyer i forbindelse med avstemningen.

- Vi vil ikke gjøre knefall, vi vil ikke svikte. Vi vil kjempe, sa Freddy Guevara, visepresident ved landets nasjonalforsamling, ifølge CNN.

Vil slå ned på demonstranter

Guevara og resten av opposisjonen har varslet demonstrasjoner fram mot helgas valg.

Dette på tross av at landets president, Nicolas Maduro, har utkommandert hele 378 000 soldater, ifølge CNN.

Disse skal hindre eventuelle opptøyer i forbindelse med valget.

Alle som deltar i møter, demonstrasjoner eller marsjer som kan «forstyrre eller påvirke» søndagens valg, risikerer mellom fem og ti års fengsel, ifølge NTB.

- Har det ekstremt vanskelig

Trekket til Maduro faller ikke i god jord hos den sosialistiske presidenten politiske motstandere. De er svært kritiske til den økonomiske politikken som Hugo Chavez’ etterfølger har ført.

På tross av at landet har store oljereserver, lider Venezuela av matvaremangel, inflasjon og en økende spedbarnsdødelighet.

- Folk har det ekstremt vanskelig. Mange bruker mesteparten på tiden på å skaffe mat og andre basisvarer, sa Benedicte Bull, leder for Norsk Nettverk for Latin-Amerika-forskning, om situasjonen da Dagbladet snakket med henne tidligere i år.

Friday, July 28th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments