Ulven ruslet fem meter fra inngangsdøra til Margrethe (41): – Denne gangen var det ikke morsomt

(Dagbladet): Margrethe Ødegaard (41) har sett ulv fra eiendommen i Finsrud i Akershus én gang før, men søndag fikk hun og samboeren se en ulv – bare fem meter fra inngangsdøra.

- Denne gangen var det ikke morsomt, sier hun til Dagbladet.

I 10-tida kom katten hennes løpende inn og gjemte seg under senga. Hun kikket ut, og så ulven spasere rett utenfor tomta i Aurskog kommune.

Det var Indre Akershus Blad som først omtalte saken.

Saken fortsetter under bildet.


- FEM METER: Ødegaard anslår at ulven var fem meter unna inngangsdøra hennes. Foto: Margrethe Ødegaard
Vis mer

- Jeg var ikke så redd, jeg sto trygt i andreetasje, men jeg var redd for katten min. Det er ikke lenge siden en hund ble stygt angrepet her i området, sier hun til Dagbladet.

- Titta på meg

Hunden hun viser til, heter Amigo og ble angrepet 31. januar. Dachsen ble alvorlig skadd på indre organer, skrev NTB fredag.

Etter fem episoder hvor ulver har vært nærgående i Aurskog-Høland, ble det tidligere denne uka levert inn søknad om felling av inntil fem dyr i Aurskogreviret, har lokalavisa tidligere skrevet.

Bakgrunnen for søknaden er vedvarende unormal atferd og manglende skyhet for mennesker, ifølge NTB.

- Det var ingen tvil om at dette var en ulv. De er svære. Han titta opp på meg og fortsatte i samme ganglag. Det laget litt lyd da jeg åpnet verandadøra og gikk ut for å ta bildet, men det så ikke ut til at han brydde seg noe særlig om meg, sier Ødegaard til Dagbladet.

- For nære

Ødegaard synes ikke om å ha ulven så nære boligen, som ligger cirka en kilometer i luftlinje fra nærmeste nabo.

- Vi så et par ulv for cirka et år siden, og da syntes vi det var nesten spennende å ha sett dem. Denne gangen syntes jeg det ble for nære til at det var gøy.

Det har aldri vært flere ulv i Norge i moderne tid, og ulvedebatten har rast i vinter. Flere har tatt til orde for fellingstillatelse av flere ulv, da de mener dyret er for nære skoleveier og hus. I slutten av januar demonstrerte rundt 2500 mennesker utenfor Stortinget.

Saken fortsetter under bildet.

Stridens kjerne


SPOR I SNØEN: Ulven trasket forbi huset til Margrethe Ødegaard, og brydde seg ikke stort om å bli sett. Foto: Margrethe Ødegaard
Vis mer

Striden startet med at Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) rett før jul sa nei til lisensjakt på 32 ulv i fire revirer der rovviltnemndene hadde åpnet for jakt. Fellingskvoten ble redusert fra 47 til 15 dyr fordi ulvene, slik Helgesen og Klima- og miljødepartementet oppfatter det, ikke har et skadepotensial som gjør at de kan skytes.

Innen 10. mars

Da tvinger både Norges lover og internasjonale forpliktelser statsråden til å si nei til jakt, skrev NTB samme dag som dachsen ble angrepet av en ulv, 31. januar.

Partiene bak Stortingets ulveforlik – Frp, Høyre, Ap og KrF – ble for få dager siden enige om å legge ytterligere press på regjeringen og klimaministeren, som i desember stoppet vedtaket om å drive lisensjakt på ulv i ulvesonen øst for Glomma på Østlandet, skriver VG.

Innen 10. mars må regjeringa nå legge fram et forslag for Stortinget om hvordan lisensjakta skal gjennomføres.

Det er ikke overraskende at det er ulv i Ødegaards område nå, sier rovviltansvarlig hos Statens naturoppsyn i Oslo og Akershus, Jan Huseklepp Wilberg til Indre. Han mener ulven kan stamme fra Aurskog-reviret eller Mangen-reviret. Eventuelt kan det være en enslig ulv.

LES OGSÅ: Ny enighet på Stortinget om ulveforvaltningen.

Sunday, February 5th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments