Uenig i Aamodts VM-refs: – Det var umulig

ST. MORITZ (Dagbladet): VM-utforrennet ble avlyst i St. Moritz på grunn av tåke. Rennet skulle starte klokka 12, men da værforholdene ikke var gode nok klokka 14.15 tok juryen den endelig avgjørelsen.

- Juryen gjorde en god jobb. Det var umulig å kjøre renn. I hvert fall et rettferdig renn. Det er litt blå himmel, av og på, det ble aldri like forhold, sier landslagstrener Christian Mitter til Dagbladet og øvrig norsk presse.

Nå blir det et jurymøte for å finne en løsning for når utforrrennet skal arrangeres.

- Det har vært mye venting. Akkurat sånn som det pleier å være i utfor. Gutta visste at dette kunne skje. Vi måtte være profesjonelle, jobbe med hodet og være klar, sier Mitter.

- Er dette en fordel for en småsyk Jansrud?

- Tja, det vet jeg ikke. Dette blir det samme for alle, men han var litt småsyk, ja. Jeg tror arrangøren ønsker å gjennomføre rennet så tidlig som mulig, sier Mitter.

Det var sol og fine forhold i målområdet gjennom hele dagen, men til tross for strålende sol og påskestemning i VM-byen var det for mye tåke oppe i fjellet. NRK-ekspert Kjetil André Aamodt sa på direkten tidligere i dag at han er skuffet over avgjørelsen til FIS (Det internasjonale skiforbundet).

- Det så bra ut lenge. Det er forferdelig frustrerende og de menneskene som er her får et negativt inntrykk av sporten. Jeg er litt skuffet over FIS personlig. Det burde være mulig å gjennomføre rennet i dette været. Det er ganske fantastisk vær, sa Aamodt på direkten.


LANDSLAGSTRENER: Christian Mitter. Foto: / AFP PHOTO / APA / Johann GRODER / Austria OUT
Vis mer

NRKs alpintekspert mente at det var mulig å ha en tidligere start enn klokka 12 i dag.

Aamodt får ikke støtte av landslagstrener Mitter.

- Det er ikke så lett, vet du. Det ser kanskje sånn ut når du kommer hit 11, eller 11.30. Dere kan spørre: Hvorfor kjører de ikke? Det er en haug med logistikk. Det var 20 centimeter snø her i dag tidlig som måtte fjernes. Det var løypebesiktigelse, oppvarming. Det er ikke slik at du kan kjøre med en gang det er bra vær, sier Mitter på Dagbladets spørsmål.

En avgjørelse rundt VM-utforrennet blir trolig klart i kveld. Kvinnenes utfor står på programmet i morgen, søndag. Guttas utfor vil trolig bli arrangert i løpet av de neste dagene.

- Forholdene var ikke gode nok for å gjennomføre et rettferdig renn, sier Mitter, før han går videre og forlater alpinarenaen i Alpene.

Saturday, February 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments